ManşetTürkiye

Leyla Güven tahliye edildi

0

Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 79 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven hakkında tahliye kararı verdi.

79 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Güven’in sağlık sorunları sebebiyle katılmadığı duruşmayı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında olduğu çok sayıda HDP’li siyasetçi takip etti.

Savcı, mevcut delil durumunu gerekçe göstererek Güven’in tutuklu halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, dosyada delillerin toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak yurt dışı yasağı koşuluyla Leyla Güven’in tahliyesine karar verdi.

HDP: Hak ve özgürlük mücadelemiz devam edecek

Kararın ardından HDP tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Hukuka aykırı bir şekilde uzun süredir tutuklu bulunan Hakkari halkının iradesi Leyla Güven hakkında bugün Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında tahliye kararı verilmiştir. Hak ve özgürlük mücadelemiz devam edecektir” denildi.

24 Haziran 2018 seçiminde Hakkari Milletvekili seçilen DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, 22 Ocak 2018’de evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. Afrin harekatı ilgili açıklamaları nedeniyle tutuklanan Güven, farklı tarihlerde katıldığı basın açıklamaları, etkinlikler ve yaptığı konuşmalar nedeniyle suçlanıyordu. Güven, 31 Ocak’ta çıkarıldığı Diyarbakır 9. Ağır Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı.

.

(Artı Gerçek)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.