Hafta SonuManşet

[Kedi-Siz] Melis Danişmend: Kedi, karnınızın üzerine yatıp şifa verebilen bir canlı!

0

Bir İrlanda Atasözü diyor ki; “Kedilerden hoşlanmayan insanlardan uzak durun.” Oysa yazar da konukları da İrlandalı değil. Onlar sadece kedilere gönül vermişler. Tolga Öztorun her hafta kendi sevdiği kedicileri sizin için misafir ediyor.

[Kedi-Sizkedisiz yaşayamayanların toplanma noktası. Her cumartesi sizinle…

***

Yine beni bir heyecan, bir telaş aldı.

Neresinden başlasam,gazeteci, yazar, şarkıcı… Öyle dingin ki… İnsan şarkılarını dinlerken ona aşık olmamak için kendini zor tutuyor.

Hele Cem Adrian ile beraber söylediği “Yalnızlık” beni alıp çok uzaklara götürüyor. Ruha ilaç gibi bir tavır ile söylüyor…

Aslında kedileri sormasam ona albüm isimlerindeki şarkılar neden albümlerde yok diye sormak isterdim :)

Heyecan ile soruları sormaya başlıyorum, cevapları merak ede ede…

Çünkü o Melis Danişmend

***

45 – Melis Danişmend: Kedi, karnınızın üzerine yatıp şifa verebilen bir canlı!

Tolga Öztorun:  Yaşadığın yerde hiç kedi olmadığını hayal et… Evde, sokakta, ofiste kediler yok artık sadece fotoğraflarda kitaplarda kalmışlar. Neler hissederdin?

Melis Danişmend: Canımı sıkar böyle bir şey. Ben sokaklarda, evlerde minik canlıların pıtı pıtı yürümesinden, koşmasından, hayata karışmasından hoşlanan biriyim. 

Tolga Öztorun:  Mahalle kediciliği hakkında ne düşünüyorsun? Yaşadığın sokaklardaki kedicilerden misin? Besleme evleri, mamalar, sular, kısırlaştırmalar filan…

Melis Danişmend: Zaman zaman sokağa yemek bırakmaya çalışıyorum. Kedilerin artık bir mahalle sakini gibi davrandıkları, insanlardan korkup kaçmadıkları, arabaların üzerine sere serpe yatıp ısındıkları mahalleleri seviyorum. Moda ve Cihangir bu anlamda ilk aklıma gelen yerler.

Tolga Öztorun:   Şiirde, edebiyatta, müzikte ve sanatın her dalında kediler var. Kedinin bu iyileştirici gücü nereden geliyor sence?

Melis Danişmend: Kedi insana iyi gelen, karnınızın üzerine yatıp size şifa bile verebilen ama aynı zamanda canı istediği anda çekip giden, burnundan kıl aldırmayan kendine has bir canlı. Sevilmekten ne kadar hoşlandığını mırıl mırıl gösteriyor ama sevene asla bağımlı olmadığını hissettiriyor. İlham verici…

Tolga Öztorun: Teşekkür ediyorum, iyi ki varsın.

Melis Danişmend: Ben teşekkür ederim.

.

.

Röportaj: Tolga Öztorun

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.