Kültür-SanatManşet

Tenor Ömer Yılmaz Ankara’da türkülerle anılacak

0

2006 yılında hayata veda eden Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı, tenor Ömer Yılmaz 19 Ocak 2019, Cumartesi saat 20.00’de, Ankara’da, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir konserle anılacak.

Ömer Yılmaz (1953/ 2006)

1953 yılında Gümüşhane’de dünyaya gelen sanatçı 1965 yılında TRT Ankara Radyosu’ndaki müzik eğitiminin ardından 1974 yılında sınavla girdiği Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde önce korist sonra solist olarak yer aldı. Opera literatürünün önemli eserlerinden Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma”, “Zaide”, “Sihirli Flüt”, “Don Giovanni”, “Cosi Fan Tutte”, Rossini’nin “Sevil Berberi”, Donizetti’nin “Don Pasquale”, “Aşk İksiri”,”Rita”, Çaykovski’nin “Yolanta”, Borodin’in “Prens Igor”, Verdi’nin “Rigoletto”, Gounod’un “Faust”, Hacıbeyov’un “Arşın Mal Alan”, Strauss’un “Yarasa”, Lehar’ın “Tebessümler Diyarı” ve Carl Orff’un “Carmina Burana” eserlerinde başrol oynadı.  Yurt içi ve dışında çok sayıda etkinliğe de katılan Yılmaz, 2002 Dünya Kupası’nda Seul’de İstiklâl Marşı’nı seslendirdi.

Gitarist Bekir Küçükay ile birlikte “Sevda Türküleri” adlı albümü yayınlanan Yılmaz, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Ömer Yılmaz, 7 Nisan 2006’da Ankara’da hayata veda etti ve cenazesi Ankara Karşıyaka mezarlığına defnedildi.

Ezgili Yürekler, 2010

Ömer Yılmaz’ın hayata veda etmesinin ardından, opera sanatçısı arkadaşı Bariton Tuncer Tercan, Ömer Yılmaz’la birlikte seslendirdikleri türkülerden oluşan ” Ezgili Yürekler” albümünü 2010 yılında yayımladı.

Anısına her yıl Gümüşhane, Zigana’da doğduğu köyde ve Trabzon Karadeniz Üniversitesi’nde törenler düzenlenen sanatçı, 19 Ocak Cumartesi saat 20.00’de Ankara’da, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir anma konseriyle anılacak.

Ruhi Su’nun 1985 yılında aramızdan ayrılışının ardından düzenlenen anma konserlerinde de birçok kez sahne alan Ömer Yılmaz için, Ruhi Su Dostlar Korosu ve uzun yıllar operada ve birçok sahnede birlikte yer alan opera sanatçısı Bariton Tuncer Tercan türküler seslendirecekler. Şef Mutlu Ödemiş yönetiminde sahne alacak olan Ruhi Su Dostlar Korosu’na, bağlamasıyla Boran Mert eşlik edecek.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.