Ekolojik YaşamManşet

World Cities Culture: İstanbul, dünyanın yeşil alanı en az metropolü

0

Dünya şehirleriyle ilgili istatistiksel raporlar yayınlayan World Cities Culture’ın son raporunda İstanbul, sahip olduğu yüzde 2.2’lik yeşil alan oranıyla 34 şehir arasında son sırada yer alıyor. Araştırmada en fazla yeşil alanı olan şehir yüzde 68 ile Norveç’in başkenti Oslo.

Şehirlerin yeşil alan yüzdesi park ve bahçelere ayrılmış olan yeşil alanları kapsıyor. Dünya Park ve Bahçeler Kurumu (NRPA) tarafından daha önce yayınlanan bir raporda İstanbul’da yeşil alanların artırılmasına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekilmişti.

Araştırmaya göre park ve bahçeleriyle öne çıkan Paris’te yeşil alan oranı yüzde 9,5. Avrupa kentlerinin yanı sıra geniş yeşil alanlara sahip olan Singapur, Sidney, Hong Kong, Seul gibi Asya ülkeleri de listenin üst sıralarında yer alıyor.

İstanbul’da yeşil alanların yetersizliğini kabul eden yetkililer de bu yönde projeler üzerinde çalışıldığını belirtiyor. Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada İstanbul’da yeşil alan miktarının arttığını dile getirdi.

İstanbul’da 10 yıl önce 5 metrekarenin altında olan yeşil alanın bugün 8,5 metrekareye yükseldiğini söyleyen Yıldırım, “Hedef, kişi başı 15 metrekare düzeyine ulaştırmak.” dedi.

.

(Euronews)

You may also like

Comments

Comments are closed.