Doğa MücadelesiManşet

Salihli’de jeotermal enerji santraline karşı düdüklü eylem

0

Manisa’nın Salihli ilçesi ve yöresinde yapılması planlanan Jeotermal Enerji tesisine dair yöre halkını bilgilendirme iddiası ile Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) tarafından düzenen toplantı sırasında  yöre halkı otel önünde ellerindeki düdükleri çalarak eylem gerçekleştirdi.

Salihli Gazetesi’nde yer alan habere göre Lidya Sardes Otel önünde toplanan Alaşehir, Sarıgöl ve Salihli bölgelerinden gelen yaklaşık 350 kişilik grup, otel içerisinde Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği tarafından düzenlenen toplantıya tepki gösterdi. Ellerinde pankartlarla, düdük çalarak toplantıyı ve Jeotermal Enerji Sistemlerine tepki gösteren vatandaşlar yaptıkları basın açıklamasının ardından sessizce dağıldılar.

Basın açıklamasını Salihli Çevre Derneği yönetim kurulu üyesi Hakkı Uysal okudu

Ortaklaşa yapılan basın açıklamasını okuyan Salihli Çevre Derneği yönetim kurulu üyesi Hakkı Uysal, “Ege Bölgesinin üç önemli havzası Gediz, Küçük Menderes ve Büyük Menderes enerji şirketlerinin plansız ve arsızca saldırısı altında. Aydın Ovası’nın bir bölümü bitik durumda, Küçük Menderes kan ağlıyor. Alaşehir Ovası’nı Alaşehir Ticaret Odası başkanının deyişiyle kaybettik. Yaşadığımız havzada Sarıgöl, Alaşehir, Salihli JES kuyularıyla çepeçevre sarılmış durumda. nefes alacak yer yok Ahmetli’de yerel çalışmalar var.” dedi.

2017 Ağustos ayında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın İzmir, Manisa ve çevresinde madencilik ve jeotermal faaliyetleri nedeniyle yer altı sularında arsenik seviyelerinin yükseldiğini belirten Uysal, “Jeotermal ve madencilik faaliyetlerine izin verilmemesi gerekmektedir” kararına rağmen Valilik ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kuyuların açılış izinleri ve ÇED gerekli değildir kararlarının hızla verilmekte olduğunu belirtti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemlerinin de alındığı düdüklü protesto eyleminde vatandaşlar basın açıklamasının ardından sessizce dağılırken Otel içerisinde yapılan bilgilendirme toplantısı ise devam etti.

.

(Salihli Gazetesi)

You may also like

Comments

Comments are closed.