KadınManşet

Türkiye Kadın Buluşması bu hafta sonu Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi’nde

0

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün “Haklarımıza, hayatlarımıza, kazanımlarımıza sahip çıkıyoruz” mottosuyla harekete geçen kadınlar, 5-6 Ocak 2019’da İstanbul’da düzenlenecek olan Türkiye Kadın Buluşması’na geliyor. İstanbul’da Beşiktaş’taki Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek olan Türkiye Kadın Buluşması’na 30’dan fazla ilden 700’ü aşkın kadının katılması bekleniyor.

5-6 Ocak tarihinde İstanbul Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek Türkiye Kadın Buluşması için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Buluşmayı omuzlayan Feminist hareket, Kürt Kadın hareketi ve içlerinde Yeni Demokrat Kadın’ın da olduğu onlarca kadın örgütü Kadınlar Birlikte Güçlü olarak bu buluşma ile Türkiye genelinde sesini dayanışmasını bir kez daha “Haklarımız, Hayatlarımız, Kazanımlarımız Bizim!” diyerek bir araya getiriyor.

Özgür Gelecek.net buluşma öncesinde Kadınlar Birlikte Güçlü adına Çağla Akdere bir röportaj gerçekleştirdi. 

Kadınlar Birlikte Güçlü olarak planladıkları bu büyük buluşmanın ortak bir ihtiyaçtan doğduğunu belirten Çağla Akdere, “Seçimlerin ardından değişen rejimle birlikte yaşamlarımıza ve haklarımıza yönelik daha da artan saldırılara karşı ancak birlikte güçlü durabiliriz. Cinsiyet eşitliğini temel alan politikalar üretmek şöyle dursun doğrudan kadın-erkek eşitliğini reddeden bir iktidar var karşımızda.” diye konuştu.

Gündelik olarak yaşadıkları erkek şiddetinin iktidarın savaş ve baskı politikalarından payını alarak biçim değiştirdiğini de vurgulayan Akdere, “Tüm bu saldırıların ortasında haklarımız, kazanımlarımız ve yaşamlarımız için birlikte mücadele zeminlerimizi güçlendirme ihtiyacı çok açık bir şekilde ortaya çıkıyor.” dedi.

Röportajın tamamını Özgür Gelecek.net’den okuyabilirsiniz.

.

(Özgür Gelecek.net, Bianet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.