EnerjiManşet

Antep’teki 1.250 konutun bir yıllık enerji ihtiyacı güneş enerjisinden karşılandı

0

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bağlarbaşı Güneş Enerji Santralı (GES), 2017’den bu yana binikiyüzelli konutun 1 yıllık elektriğini karşılayacak üretimi gerçekleştirdi.

Gaziantep’teki Bağlarbaşı Güneş Enerji Santralı (GES), 2017’den bu yana 1.250 konutun 1 yıllık elektriğini karşılayacak üretimi gerçekleştirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından devreye alınan Bağlarbaşı GES’inde toplamda 2 milyon 943 bin 644 Kwh elektrik üretildi, bu rakam 1.250 konutun 1 yıllık tükettiği elektriğe eşdeğer oldu.

1 MW’lık GES’in 2015 yılında yapımına karar verilmiş, 18 Ağustos 2016 tarihinde inşaatına başlanmıştı. 2017 yılında elektrik üretimine başlayan GES, şehrin tarım ve sanayi kenti kimliği doğrultusunda artan enerji giderlerine çözüm olarak hayat geçirildi.

Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında enerji verimliliğine önem verdiği biliniyor. Alternatif enerji kaynaklarına yönelme zorunluluğu ortaya çıkınca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de stratejik planları ve vizyonuna enerji tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etme kararı almış, bu yönde projeler geliştirmişti. Plan kapsamında uygun araziler seçilmiş, kurulacak santrallar için uygulama projeleri hazırlanmıştı.

.

(İklim Haber)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.