KadınManşet

Yargıtay, tecavüze indirimsiz cezayı onadı: Bir kadın istediği saatte dışarı çıkar!

0

Yargıtay, Ankara’da bir kadına tecavüz eden otobüs şoförüne verilen 34 yıl 8 aylık cezayı “Bir kadın gece veya gündüz, istediği saatte, istediği gibi dışarı çıkar. Hakları güvence altındadır” diyerek onadı.

Ankara’da 2017’de kullandığı halk otobüsüne gece 23.00’da binen kadını alıkoyan, tecavüz eden, parmağındaki yüzüğü zorla alan ve çıplak fotoğraflarını çekerek tehdit eden şoför İbrahim Tuncay’a verilen 34 yıl 8 aylık hapis cezası istinaf mahkemesinin ardından Yargıtay tarafından da onandı.

Yargıtay, Tuncay’ın mahkemedeki savunmasında daha önceki yargı kararlarını göstererek “O saatte orada ne işi vardı?” savunması yapmasına karşın savcının “Bir kadın gece veya gündüz, istediği saatte, istediği gibi dışarı çıkar. Hakları devletin güvencesi altındadır” yorumunu esas aldı ve hapis cezasında bu gerekçeyle indirim vermedi.

Avukat Hüsniye Şimşek, “Olumlu ama eksik karar. Bu nedenle ceza almalıydı. Bir de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun davanın tarafı olması reddedildi. Kadınlar bu davalarda bu tavır nedeniyle yalnız kalıyor” diye konuştu.

.

(T24, Sendika.org)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.