ManşetTarım-Gıda

Gıda Toplulukları Çalıştayı üçüncü yılını doldurdu

0

Türkiye’nin tüm bölgelerinden üreticiler, türeticiler, gıda toplulukları temsilcileri, kooperatifler, inisiyatifler ve konuya ilgi duyan bireysel katılımcılar bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gıda Toplulukları Çalıştayı’nda bir araya geldi.

2016 yılından bu yana devam eden ve 8 Aralık’ta gerçekleşen çalıştaya Boğaziçi Üniversitesi (Kuzey Kampüsü) ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin dört bir yanından 500’e yakın katılımcıyı buluşturan çalıştayda gıdanın kökeni, üretimi, paydaşlık ve dayanışma yöntemleri konuşuldu, atölyeler düzenlendi. 

Ekoharita.org, Gidatopluluklari.org, Kadıköy Kent Konseyi, Sarıyer Belediyesi, Heinrich Böll Vakfı ve Boğaziçi Üniversitesi Köy ve Kooperatifçilik Kulübü’nün desteklediği çalıştay Halk-Bes-Koop, Kadıköy Kooperatifi, Koşuyolu Kooperatifi Girişimi, Yeryüzü Derneği Gıda Toplulukları, Yeşil Gıda Topluluğu, Yeşil Düşünce Derneği Gıda Toplulukları, DÜRTÜK, Anadoluda Yaşam, Beşiktaş Kooperatifi Girişimi, BİTOT, DBB, GETO, Homeros Gıda Topluluğu, Banadura Gıda Topluluğu, Kuzey Adana Gıda Topluluğu ve Bostan’dan Tatavlaya Gıda Topluluğu’nun da dahil olduğu imece grubunun ortak çabalarıyla düzenlendi.

Yeşil Düşünce Derneği Gıda Topluluğu

Gıda Toplulukları Çalıştayı’nın ilki 5 Kasım 2016’da düzenlenmişti. Çalıştayın ilk kitabı geçen yıl PDF formatında yayınlanmıştı.   

EkoHarita’nın kurucularından Alper Can Kılıç: Üreticilerle ilişkilerimizi onları tanıyarak, üretimlerine katılarak geliştiriyoruz

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.