DünyaManşet

Fransa’daki isyan 4. haftasında: Macron, Sarı Yelekliler ile görüşeceğini açıkladı

0

Fransa’daki “Sarı Yelekler” protestosunun dördüncü haftasında başkent Paris’te polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Kent merkezinde toplanan 5 bine yakın protestocudan en az 272’sinin gözaltına alındığı bildirildi.

Öte yandan France 2 televizyon kanalına konuşan Fransa İçişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurent Lunez, ülke genelinde eyleme 31 bin kişinin katıldığını, gözaltına alınan kişi sayısının 700’e yükseldiğini açıkladı. 

Sarı Yelekliler protestolarının ülke çapında hükümet karşıtı gösterilere dönüşmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Macron’un ise Pazartesi günü sendika ve işçi temsilcilerinin taleplerini dinleyeceği açıklandı.

Ülkede 17 Kasım’da akaryakıt zamlarına tepkiyle başlayan gösteriler ülke genelinde hükümet karşıtı “Sarı Yelekliler” protestolarına dönüşmüştü. Araçlarda bulundurulması zorunlu olan reflektörlü sarı yelekleri giyerek eylem yaptıkları için “Sarı Yelekliler” adını alan göstericiler, işçi, emekli ve öğrenci hakları gibi konularda taleplerini duyurmaya çalışıyor.

Geçen haftasonu ve Cumartesi günü düzenlenen eylemlerde gösteriler şiddete dönüşmüş polisle eylemciler çatışmıştı. Cumartesi günkü gösterilerde 17’si polis 135 kişi yaralanmıştı.

“Sarı yelekliler”in protesto ettiği akaryakıt zamlarının 2019 yılı için iptal edildiği açıklanmış ancak eylemciler bunun yeterli olmadığını savunarak gösterileri sürdüreceklerini duyurmuştu.

(Bianet, DW Türkçe, T24)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.