EnerjiManşet

Dünyanın en büyük deniz taşımacılığı şirketi de ‘sıfır emisyon’ kararı aldı

0

Dünyanın en büyük denizcilik şirketi Maersk, 2050 itibarıyla herhangi bir karbon offsetting yapmadan karbon dioksit emisyonlarını sıfırlayacağını açıkladı. Bu açıklama karbon nötr uluslararası ticaret için çok önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Bu sene içinde Dünya Denizcilik Örgütü de tarihi bir karar almış ve 170’den fazla ülke sektörün emisyonlarını 2050 yılına kadar 2008 yılı seviyesinin en az yüzde 50 altına indireceklerini açıklamıştı.

Dünyanın en büyük konteynır taşımacılığı şirketi Danimarkalı AP Moller Maersk yetkilileri, sıfır emisyonlu motor ve propulsiyon sistemlerini 2030 yılına ticari olarak uygulanabilir hale getirmeleri gerektiğini ve bunun bu sistemlerin gelecek 11 yılda fosil yakıtlı gemicilik motorlarından daha ucuza mal olabileceği anlamına geldiğini belirtti. 

Maersk CEO’su Soren Toft Financial Times’a yaptığı açıklamada, fosil yakıt kullanımını sonlandırılması gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti: 

“Gemilerimiz için farklı bir tür yakıt ya da motor sistemi bulmalıyız. Bu yeni bir maliyet düşürme çalışması değil. Bunun çok ötesinde. Şirket olarak öne çıkmamız gereken varoluşsal bir çalışma.” 

Şirketin resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamaya bu bağlantı üzerinden erişim mümkün.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.