ManşetTarım-Gıda

FAO’dan Türkiye vatandaşları ve Suriyeli mülteciler için “İstihdam Fuarı”

0

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarımsal mesleki eğitim projesinden yararlanan 200’e yakın mülteci ve Türk vatandaşı için Şanlıurfa’da bir İstihdam Fuarı düzenlenecek. 

4 Aralık Salı günü yapılacak İstihdam Fuarı kapsamında teorik ve işbaşı eğitimlerini tamamlayan Suriyeli mülteciler ve Türkiye vatandaşları potansiyel işverenler ile bir araya gelme fırsatı yakalayacaklar.

Japon Hükümeti tarafından fonlanan ve Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Kilis Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi BELTUR A.Ş. işbirliğinde yürütülen projede, geçici koruma statüsündeki kişilerin çalışma izni başvuruları ve mevsimlik tarım işçilerine yönelik çalışma izni muafiyeti, tarımda çalışanlara yönelik sosyal güvenlik gereklilikleri gibi konularda bilgi verilecek ve kursiyerler potansiyel işverenler ile bir araya gelme fırsatı bulacaklar.

Fuar açılışında FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu’nun yanı sıra Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, proje ortaklarından T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilisi, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı açılış konuşmalarını gerçekleştirecek. Fuarda T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, Uluslararası Koruma Geçici Koruma ve Muafiyetler Daire Başkanlığı ve İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü’nden yetkili ve uzmanlar geçici koruma statüsündeki kişilerin çalışma izni başvuruları, mevsimlik tarım işçilerine yönelik çalışma izni  muafiyeti ve sosyal güvenlik gereklilikleri üzerine bilgilendirme yapacaklar.

FAO, proje faaliyetleri kapsamında ayrıca T.C. İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yakın işbirligi içinde çalışmaktadır. Projenin uygulayıcı paydaşları arasında Kilis ve Şanlıurfa illerindeki İl Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Kilis Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi BELTUR A.Ş. bulunmaktadır.

Proje kapsamında kırılgan durumdaki Suriyeli mültecilerin ve Türkiye vatandaşlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla kursiyerlere tarımsal teorik ve mesleki eğitimler veriliyor. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin ekonomik bağımsızlıklarını elde edebilmeleri için uzun dönemli istihdamları hedefleniyor.

Yer: El-Ruha Oteli, Şanlıurfa (Yeni Mahallesi, Haleplibahçe Cd. 155/A, 63210 Merkez/Şanlıurfa), Saat : 09.30 – 14.30

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.