Kültür-SanatManşet

‘Türkiye ve Almanya’yı ilk dans için sahneye alalım’

0

Türkiye ve Almanya’dan iki ekibin yaklaşık iki yıl süren ortak çalışmasıyla ortaya çıkan ‘Düğün/ The Wedding / Die Hochzeit’ oyunu 1 ve 3 Kasım 2018 tarihlerinde Entropi Sahne’de yapılan prömiyer ile izleyici önüne çıktı.


Dilşad Budak Sarıoğlu, Ilgıt Uçum ve İrem Aydın’ın, Dilşad’ın hikayesi üzerinden geliştirdikleri ‘TürkLand performansı 2017 yılında Entropi Sahne çatısı altında başlayan Entropi Stüdyo projesi kapsamında sahneye uyarlandı. Performansın tanıtım sürecinde Almanya’da bağımsız bir kolektif olan ‘MËHRTYRER’ ekibiyle bağlantıya geçen ‘TürkLand’ proje ekibi böylece ortak bir proje için Damian Popp, Jonas Ponas ve Jonathan Strotbek’le birlikte çalışmaya başladı. Ekibe Nazmi Sinan Mıhçı ve Amelie von Godin konuk olarak destek veriyor. Berlin-İstanbul merkezli MaviBlau online kültür sanat dergisi de projenin destekçileri arasında.



Oyunun konusu da ekiplerin kesişme noktasını sağlayan TürkLand projesinin hikayesinden geliyor. TürkLand hikayesinde geçen düğünün oyunlaştırılması fikri üzerinden yola çıkarak yaklaşık iki yıllık bir yazım ve geliştirme süreciyle oluşturulmuş. Oyun; planlanan ve her şeyin hazır olduğu bir düğünde gelin ve damadın gelmemesiyle beklemekte olan konukların düğünü sürdürme çabasını anlatıyor. Bu süreçte iki kültürün farkları ve ortaklıklarına onları bir araya getiren bu mutlu gün üzerinden mizahi bir dille tanıklık ediyoruz. Bazı sahnelerde seyircileri de dansa kaldırarak ve ani müzik geçişleriyle izleyiciye sürprizler de içeriyor.

Türkiye ve Almanya ortak yapımı projenin oyuncuları ve dili de iki ülkenin kültürlerini yansıtıyor. Çift dilli bir akış olmasına rağmen üst yazı kullanmadan dil bilmeyenlerin de rahatlıkla takip edebildiği hareketli ama anlaşılır bir akışı var oyunun.

Almanya prömiyeri 14 Kasım 2018’de Berlin’de BrotFabrik’te gerçekleştirilen ‘Düğün’ Almanya turnesiyle gösterimlerine devam edecek.

Ekip:

Reji: Damian Popp, İrem Aydın
Oyuncular: Dilşad Budak Sarıoğlu, Ilgıt Uçum, Nazmi Sinan Mıhçı, Jonathan Strotbek, Jonas Ponas, Amelie von Godin

Oyunla ilgili detaylı bilgi için: http://www.maviblau.com/thewedding/

,

Haber: Ergi İşbilen

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.