Hafta SonuManşet

[Kedi-Siz] Nilipek.: Kedi mırıltısının etkisini yaratabiliyorsam ne mutlu!

0

Bir İrlanda Atasözü diyor ki; “Kedilerden hoşlanmayan insanlardan uzak durun.” Oysa yazar da konukları da İrlandalı değil. Onlar sadece kedilere gönül vermişler. Tolga Öztorun her hafta kendi sevdiği kedicileri sizin için misafir ediyor.

[Kedi-Siz] kedisiz yaşayamayanların toplanma noktası. Her cumartesi sizinle…

***

Peri kadar güzel… Sanırım çilleri kendisinden bile daha güzel. Hatta bu dünyaya ait olamayacak kadar güzel.

Sanki dokunduğu her şarkıya bir ruh katıyor. Son bir iki senedir hayatıma girdi. Henüz kendisi bilmiyor ama günlük çalma listemde harika bir yere sahip. “Gözleri Aşka Gülen” her gün bir iki kez çalar kulağıma.

Üstelik onun da gönlünde benim gibi çocuk kitabı yatıyormuş, ben daha şanslı olanım. Bence o da yapar illa ki. Belki bir gün benim kitapları ona hediye etme şansım olur. Belki ben yazarım o çizer. Ne hayal…

Dilerim çok sene dinleme şansımız olur…

Çünkü o Nilipek.

***

42 – Nilipek.: Kedi mırıltısının etkisini yaratabiliyorsam ne mutlu!

Tolga Öztorun: Sokak kedilerini ilk sormak istiyorum. Böyle güzel resimler çizerken neden hiç sokak kedileri yok çizimlerde? Oysa sokak kedilerini nasıl çizdiğini görmeyi çok isterdim.

Nilipek. : Biraz pek sokak çizmemekten, biraz da kedileri sevmeme rağmen onlarla karakter olarak bağ kuramamaktan kaynaklanıyor olabilir. Sonuçta hayvan olarak çoğunlukla kuş ve balık çiziyorum; ikisi de popüler kültürde kedinin avları arasında sayılıyor :)

Şaka bir yana, aslında yıllar önceden (üniversitedeyken yaptığım) şöyle bir çizimim var; şehri ele geçiren dev bir sokak kedisini parmağını uzatıp ona sürtünmesini sağlayarak durduran bir süper kahramana dair (ekte paylaşıyorum)

Tolga Öztorun: Kısırlaştırma hakkında görüşlerini çok merak ediyorum.

Nilipek. : Bu konuda kafam karışık açıkçası. Etik olarak herhangi bir canlının hayatına ve içgüdülerine, onun söz hakkı olmadan müdahale etmiş oluyoruz, bu kafamı bulandırıyor. Ama bir yandan da, düşününce bunu çoktan yaptık zaten ve dişi kedilerin, doğacak yavruların yaşayacağı zorluklar, bunun ekosistemlere etkisi gibi bir tarafı da var.

Bir de hayatında her yılın belli bir dönemini huzursuz geçiren canlılar da cabası. Yani net bir cevabım yok buna, ama kafam karışık.

Tolga Öztorun: Nilipek. dinlemek kedi sevmek gibi. İnsanı sadece mutlu ediyor ve dinlendiriyor. Bunu hiç söyleyen olmuş muydu?

Nilipek. : Hiç olmamıştı, ama ne güzelmiş. Kedi mırıltısının yarattığı etkiyi yaratabiliyorsam ne mutlu bana!

Tolga Öztorun: Teşekkür ediyorum, iyi ki varsın.

Röportaj: Tolga Öztorun

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.