Doğa MücadelesiManşet

Dilovası’nda yaşayanlar Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’ne, ‘Hayır’ dedi!

0

Kocaeli Dilovası ilçesinde yaşayanlar ‘Kömürcüler OSB’yi mahallemizden kaldırın, rahatça nefes alalım’ talebiyle basın açıklaması yaptı.

Dilovası Belediyesi önünde gerçekleştirilen açıklamasına çok sayıda yurttaş destek verirken, İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan, AKP ile CHP’nin Dilovası belediye başkan aday adaylarının da bulunduğu açıklamada HDP, Saadet Partisi ve MHP üye ve yöneticileri de yer aldı.

Basın açıklamasında konuşan Kayapınar Turgut Özal Gençlik Derneği Başkanı Hayretttin Koçpınar, Dilovası halkının bu sorunun çözülmesini istediğini belirtti. Yetkililere seslenen Koçpınar, “Kömürcüler OSB’yi mahallemizden kaldırın, rahatça nefes alalım. Talebimiz gayet nettir. Özellikle Kayapınar ve Turgut Özal mahallelerinde yaşayan astım hastası çocuklar, akciğer hastası yetişkinler artık nefes alamayacak duruma geldiler. Her evde hava solunum cihazları bulunuyor. Annelerimiz, eşlerimiz, ablalarımız her gün kömür tozu ile baş edebilmek için temizlik yapmaktan bıktı” dedi. AKP’nin Dilovası’dan seçilen Milletvekili Cemil Yaman’a da seslenen Koçpınar, “İlçemizin bir de milletvekili bulunmakta, kendisini sahada da görmek istiyoruz. Bizler sanayileşmeye karşı değiliz fakat sanayi mahallemize kadar girince böyle bir tepkiyi doğal olarak gösteriyoruz” diye konuştu.

‘Kömürcüler OSB’yi kaldırma sözü alacağız’

Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği (EKOSDER) Başkanı İsmail Sami, “Bu yerel seçimlerde kim gelirse gelsin Kömürcüler OSB’yi kaldırma sözü alacağız” dedi. Bölgedeki yurttaşların mağdur olduğunu ifade eden Sami, “Çocuklarımız, yetişkinlerimiz hasta. Bu konuyu yetkililere defalarca anlattık, herkes bu konuyu biliyor, defalarca medyaya da çıktı. Bu durumla ilgili kimse üç maymunu oynamasın. Bu konuyu seçim öncesi gündemde tutacağız. Yerel seçimlerde kim gelirse gelsin Kömürcüler OSB’yi kaldırma sözü alacağız” diye konuştu.

Yıllardır yetkililerin “İlgileneceğiz” dediğini belirten Sami, “Geçmişte rahmetli muhtarımız Mehmet Şirin Barış muhtarlar toplantısında Cumhurbaşkanına Kömürcüler OSB’nin zararını anlatan dosyayı sundu. Sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ‘Bununla ilgili bir çalışma yapacağız’ dedi ama lafta kaldı. Dilovası halkını adeta göçe zorluyorlar. Burada sadece hava kirliliği söz konusu değil, yerleşim alanlarının katledilme durumu da var. Bu sorunun Cumhurbaşkanının tek talimatı ile çözülebileceğine inanıyoruz” dedi.

(Artı Gerçek, Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.