KadınManşet

BM’den kadına yönelik şiddete karşı kampanya

0

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1999 yılında, 25 Kasım’ı ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ ilan etti. O günden beri, kadınlar dünyanın her yerinde, şiddete karşı seslerini yükseltiyor, taleplerini ifade ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi (UNWOMEN), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle 25 Kasım günü başlayacak ve 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar sürecek olan “UNİTE” (Birleşin) kampanyası bu yıl da düzenlenecek. 16 gün sürecek olan Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele Kampanyası’na Küresel Kadın Liderler Enstitüsü koordine edecek.

İsimlerin ve bağlamları coğrafi bölgeler arasında farklılık gösterse de her yerde kadın ve kız çocukların çok fazla suistimal yaşadığı ve öykülerinin gün ışığına çıkarılması gerektiği, kampanyanın farkındalık yaratmadaki temelini oluşturuyor. Cinsiyet Temelli Şiddet Karşıtı Kampanya’da dünyanın dört bir yanındaki kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete son vermek için harekete geçmenin zamanı geldiği vurgulanacak.

Konuyla ilgili yayınlanan açıklamada dünya genelinde üç kadından birinin cinsiyete dayalı şiddete maruz bırakıldığı belirtildi. Bu nedenle son yıllarda kadınların seslerini #MeToo, #TimesUp, #Niunamenos, #NotOneMore, #BalanceTonPorc ve benzeri kampanyalar ile duyurduklarının belirtildiği açıklamada, UNİTE kampanyasının bu yılki temasının #HearMeToo, rengin ise turuncu olacağı belirtildi. Açıklamada kampanya kapsamında binaların ve yer işaretlerinin turuncu renge boyanacağı da vurgulandı.

 

Kampanyaya “Bize katıl!” başlığıyla herkes katılabilecek. Fotoğraflar, iletiler ve videolar #HearMeToo hashtagi kulllanılarak  facebook.com/SayNO.UNiTE/  ve   twitter.com/SayNO_UNiTE adreslerinden paylaşabilecek.

 

Haber: Nuran Seyhan Bayer

(Yeşil Gazete)

 

 

 

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.