ManşetTürkiye

Pasaportuna el konulan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Naci Sönmez: “OHAL’e dayandırılarak yapılmış işler”

0

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez’in Avrupa Yeşiller Partisi’nin 29. Konferansı’na katılmak üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Almanya’nın Berlin kentine gidecekleri sırada pasaportlarına el konuldu.

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, “Avrupa Yeşiller Partisi Konferansı’na katılmak üzere havaalanına giden Eş Sözcülerimiz Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez’in yurt dışı yasağı olmamasına rağmen pasaportlarına el konularak çıkışları engellendi. Bu hukuksuz uygulama bizleri yıldıramaz, mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Havaalanı karakolunda pasaportlarına el konulduktan sonra oradan ayrıldıklarını söyleyen Naci Sönmez, yaşananın keyfi bir uygulama olduğunu belirtti. Sönmez, yaşananları Yeşil Gazete’ye şu sözlerle anlattı:

“Alman Konsolosluğu’na vize için 15 gün önce başvuruda bulunduk. Orada herhangi bir sorun olmadı. 3 yıllık vize verdiler. Havalanında gittiğimizde polis noktasından geçerken pasaportlarımıza şerh koymuşlar. Karakola götürdüler. Tutanak düzenlediler. Tebligat verdiler. Vatan Emniyet İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne gideceksiniz dediler. Avukatlarımız gitti. 19 Temmuz’daki duruşmamızda yurt dışı yasağı kalkmıştı. Kim o uygulamayı yaptıysa OHAL’e dayandırılarak yapılmış işler. Pazartesi günü hukuksuz uygulamanın kaldırılması için avukatlarımızla başvuruda bulunacağız.”

Eylem Tuncelli ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada “Bu sabah erken saatlerde Avrupa Yeşiller Partisi’nin 29. Konferansına katılmak üzere Berlin’e gidecektik. Sevgili Eş Sözcüm Naci Sönmez ile birlikte pasaport kontrolünden geçerken, hakkımızda herhangi bir yurt dışı çıkış yasağı olmamasına rağmen pasaportlarımıza el koyma şerhi ile karşılaştık ve yurt dışına çıkmamız engellendi… Bu engeller, hukuksuzluklar bizi yıldırmaz. Aksine demokrasi ve hukuk mücadelesinde safları sıklaştırmamızı sağlar.” bilgisini paylaştı.

Eş Sözcülerin pasaportların el konulmasına tepki gösteren Avukat Arif Ali Cangı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Halen OHAL’de miyiz? Avrupa Yeşiller Partisi toplantısı için Berlin’e gitmek isteyen Yeşiller Sol Eş Sözcüleri Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez’in pasaportlarına el konuldu. Mahkemelerce haklarında verilmiş bir yurt dışı çıkış yasağı yok, konulan tedbire ilişkin bildirim de yok” açıklamasında bulundu.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.