ManşetTürkiye

Turgut Tarhanlı, Bora Sarı ve Asena Günal serbest!

0

Bu sabah gözaltına alınan 13 kşi arasında yer alan Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Asena Günal ve Bora Sarı ifade sonrası serbest bırakıldı.

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Turgut Tarhanlı ile Anadolu Kültür’ün Genel Koordinatörü Asena Günal ve Bora Sarı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında ifadeleri alındıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Bir yılı aşkın süredir iddianamesi hazırlanmadan tutuklu bulunan Osman Kavala‘nın yönetim kurulu başkanı olduğu Anadolu Kültür’e yönelik 4 ilde operasyon yapıldı. İstanbul, Adana, Antalya ve Muğla’da yapılan operasyonda 13 isim gözaltına alınmıştı.

Halen gözaltında bulunan isimler şöyle: Ali Hakan Altınay (Açık Toplum Vakfı Yönetim ve Danışma Kurulu Başkanı), Meltem Aslan Çelikkan (Anadolu Kültür Genel Koordinatörü), Yiğit Ali Ekmekçi (Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Ayşegül Güzel (Anadolu Kültür), Çiğdem Mater (Anadolu Kültür Danışmanı), Prof. Dr. Betül Tanbay (Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi), Hande Özhabeş (Sivil Toplum Geliştirme Derneği İletişim Koordinatörü), Filiz Telek (Anadolu Kültür), Yiğit Aksakoğlu (İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi).

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 7 kişi için çalışmalar devam ediyor.

 

(T24, Bianet, Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.