ManşetSpor

150 binden fazla insan İstanbul Maratonu’nda sağlık için koştu

0

Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda erkeklerde Kenyalı atlet Felix Kimutai, kadınlarda da Kenyalı atlet Ruth Chepngetich, parkur rekoru kırarak birinci oldu.

Vodafone 40. İstanbul Maratonu nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü de dahil İstanbul’da bazı yollar 04.00 ile 14.30 arasında trafiğe kapalıydı.

Vodafone Türkiye adına maraton hakkında açıklama yapan Colman Deegan, “Bu yıl 150 binden fazla insan katıldı. Bu, İstanbulluların maratona ilgisini göstermesi bakımından önemli. Maratonda bu yıl sağlık için koştuk” dedi.

Maratonda Kenyalı atlet Felix Kimutai, kadınlarda ise aynı ülkeden Ruth Chepngetich, parkur rekoru kırarak birinci oldu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı’nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Felix Kimutai, 2 saat 9 dakika 57 saniyelik derecesiyle ilk sırayı elde etti.

15 kilometre halk koşusu

Vodafone 40. İstanbul Maratonu kapsamındaki 15 kilometre koşusunu erkeklerde Kenyalı Shadrack Korir, kadınlarda ise milli atlet Yasemin Can kazandı.

Tekerlekli sandalye kategorisi

Maratonun tekerlekli sandalye kategorisini ise erkeklerde Ömer Çantay, kadınlarda Hamide Doğangün ilk sırada tamamladı.

İstanbul Maratonu

Tercüman Gazetesince 1973 yılında gündeme getirilen Asya’dan Avrupa’ya koşma fikri, 1979 yılında Almanya’dan bir grup turistin girişimiyle gerçekleşebildi. Koşu, 1 Nisan’da gerçekleşti.

Asya-Avrupa Koşusu olarak başlayan maratonun adı daha sonra ki yıllarda Avrasya Maratonu olarak değiştirildi. 2013 yılında ise, Avrasya Maratonu’nun adı, şehrin tanıtımı ve adını ön plana çıkarmak amacı ile İstanbul Maratonu olarak değiştirildi.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.