Kültür-SanatManşet

“Walls”: Streisand son albümünü kolektif dayanışma kurmuş topluluklara adadı

0

Barbra Streisand yeni albümü “Walls” (Duvarlar) geçtiğimiz Cuma günü yayınlandı. Albüm, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’a karşı duruş olarak tanıtılmasıyla dikkat çekiyor.

“Walls” albümü; içinde yaşadığımız tuhaf zamanları ele alıyor ve mevcut yönetime yönelik üstü kapalı olarak bolca gönderme içeriyor. Albümün adının hikayesini ise sanatçı şöyle açıklıyor; “Köprüler inşa etmek yerine daha çok duvarlar örmekle ilgileniyorlar.”

Çeşitli röportaj ve beyanlarında içinde bulunduğumuz dönemi ve gelişmeleri kaygıyla takip ettiğini belirten sanatçı; arabada giderken, yatakta uzanırken yani hemen hemen her an kafasına takılan kaygılar ve düşünceleri yazıya dökerek hazırladığı bu albümde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’a ismen hiç değinmeden ondan aldığı ilhamı yansıtıyor.

Streisand, otuz altıncı albümü olan “Walls”ı Amerika Birleşik Devletleri ve dünyanın her yerinde kolektif dayanışma kurmuş ve seslerini duyurmaya çalışan gençlere ve topluluklara adadı.

Albümün yayınlanmış klipleri için: https://www.youtube.com/user/barbrastreisand/videos

Barbra Streisand, 24 Nisan 1942’de Brooklyn’de (New York) doğdu. Kariyerine 1960’lı yılların başında New York’ta çeşitli kulüplerde çalışarak başladı. 1963 yılında ‘The Barbra Streisand Albüm’ünü çıkararak müzik dünyasına ilk adımını attı. 1968 Yılında sinema dünyasına da adım atarak rol aldığı ilk müzikalle En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü’nün sahibi oldu.

Kariyeri boyunca müzik, sinema ve tv alanlarında bir çok ödül aldı. 1980’li yıllarda Cher ve Tina Turner gibi büyük divalar arasına adı anılmaya başlandı. 

 

Haber: Ergi İşbilen

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.