Hafta SonuKültür-SanatManşet

TÜYAP Artist 2018/ İstanbul Sanat Fuarı açılıyor

0

28. İstanbul Sanat Fuarı, her yıl olduğu gibi, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile düzenlenen 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan ARTİST 2018 / İstanbul Sanat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Beylikdüzü’nde, 10-18 Kasım 2018 tarihleri arasında sanat severlerin ziyaretine açılacak.

ARTİST 2018 / 28. İstanbul Sanat Fuarı, 7 no’lu ana salonunda pek çok galeriyle birlikte DENEYİM teması kapsamında büyük bir projeye; 8 no’lu salonda ise bağımsız genç sanatçılara ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.

10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 11:00’de kapılarını ziyaretçilere açacak olan ARTİST 2018 toplamda 12 bin metrekareyi aşkın iki salonunda 9 gün boyunca sanatseverlerle yüzlerce sanatçının işlerini buluşturmaya hazırlanıyor.

ARTİST 2018’i Onurlandıranlar

İstanbul Sanat Fuarı’nın, her yıl sanat alanındaki çalışmaları nedeniyle verilen onur ödülleri sahiplerini buldu. Plastik sanatlara önemli katkıları nedeniyle Sanatçı Onur Ödülü Sayın Alev Ebüzziya’ya, Sanat ve Toplumbilim Kuramcısı Onur Ödülü Sayın Prof. Dr. Meral Özbek’e, Koleksiyoner Onur Ödülü Sayın Erol Tabanca’ya ve Sanatsever Kurum Onur Ödülü Açık Radyo’ya değer görüldü. Ödüller, 12 Kasım 2018 Pazartesi günü düzenlenecek geleneksel TÜYAP Onur Yemeği’nde sahipleriyle buluşacak.

İstanbul Sanat Fuarı’nın 7 no’lu ana salonu onur ödülleri kapsamında özel sergilere ev sahipliği yapacak. Yine aynı salonda Evin Sanat Galerisi, Karşı Sanat Çalışmaları,  Akademililer Sanat Merkezi, Nurol Sanat Galerisi, D’Art Gallery, Galeri Soyut, Doruk Sanat Galerisi, Galeri Diani, Artestruttura ve NeoArtGallery gibi galerilerin yanı sıra Yeni Nesil Kütüphane ZAİ ve Gravürist gibi projeler yer alacak.

14 Yıldır Gençlere Destek

Kapılarını 14 yıldır genç sanatçılara, gruplara, inisiyatiflere ve üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleri öğrencilerine açan ARTİST, bu yıl da 8 no’lu salonda bağımsız genç sanatçılara olanak tanıyor. Bu vesileyle genç sanatçıların ve güzel sanatlar öğrencilerinin galerilerle iletişimine, projelere katılımına ve ortak projeler üretmesine imkân sağlıyor.

ARTİST 2018’in 8. salonunda 30’u aşkın inisiyatif ve grubun yanı sıra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nin de içinde olduğu kurumlar yer alacak.

Deneyim TÜYAP’ta

Geçtiğimiz yıllarda Umulmadık Topraklar ve Ütopya kavramlarıyla TÜYAP’ı kamusal bir sanat ortamına dönüştüren proje ekibi bu sene de Deneyim kavramından yola çıkarak farklı bir sanat kurgusu oluşturmaya hazırlanıyor.

Türkiye’den ve dünyadan sanatçı kolektiflerinin ve bağımsız sanat oluşumlarının katılımıyla derin, zorlu ve kışkırtıcı bir praksis olmayı umut ediyor. Tüm katılımcılarını estetiğin, etiğin, emeğin, bilimin, bilim kurgunun, teknolojinin, tarihin, popüler kültürün çoklu perspektifinden “deneyim” kavramını tartışmaya davet ediyor. “Oscar Wilde’ın dediği gibi deneyim insanın hatalarına verdiği isim olabilir. Peki insan binlerce yıllık yaşam deneyimine rağmen hala aynı hataları yapmayı sürdürüyorsa? Belki de deneyimin içinde umudun baskın çıktığı yer burasıdır: Denemek.”

Artist Deneyim kapsamında, İstanbul, Ankara, Diyarbakır Eskişehir, İzmir, Mardin ve Mersin’den 44 bağımsız sanatçı kolektifi yer alıyor: Bandrolsüz, FailBooks, Express Dergisi, Çağdaş Sanat Bülteni, E-skop, Güncel Sanat Arşivi, Birbuçuk, Artık İşler Kolektifi, Atelier Muse, Rubber Hammer, Durum Sanat Grubu, Taşeron Sanat İnisiyatifi, Ağustos Atölyesi, Atölye Altı, Demo Lab, Moku, Tasarım Bakkalı, Engelsiz Pedal, D’Art Galeri, Poşe, Periferi Kolektifi, Gündelik Hayat Deneyimlerinden Söz’ler, Whydahgally, KA Atölye, Artin90, Benden Güçlü, Kendine Ait bir Oda, NOKS Bağımsız Sanat Alanı, Darağaç Projesi, Kültürhane, DegartLab, Minör Strateji, 13 Metrekare, Merkezkaç, Dijital Obsküra, GOP, PAT Atölye. Ayrıca Berlin merkezli Together ∅ emptiness, Münih merkezli Rhythm Section ve The Beautiful Formula Collective, Irak merkezli Art Rol gibi uluslararası sanatçı grupları izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

Deneyim: Ağustos Atölyesi

Artist Deneyim’in yolculuğu Ağustos ayında 35 genç sanatçıyı ağırlayan Ağustos Atölyesi’yle başlamıştı. Alternatif bir sanat eğitimi arayışının parçası olan Ağustos Atölyesi’ne farklı disiplinlerden, farklı şehirlerden (Ankara, İstanbul, Van, Diyarbakır, Mardin) genç sanatçılar katılmıştı. TÜYAP’ın açık ve kapalı mekanlarını, bir ay boyunca atölye ve yaşam alanı olarak kullanan Ağustos Atölyesi’nin ürünlerini ve sürece dair dokümanter çalışmaları Artist Deneyimde izlemek mümkün olacak.

İstanbul Sanat Fuarı’nı Takip Edin

Fuar hakkında en güncel bilgiler ve haberler için www.istanbulsanatfuari.com sitesini ve facebook, twitter, instagram üzerinden @sanatfuari ve @artistdeneyim hesaplarını takip edebilirsiniz.

ARTİST 2018, hafta içi 11.00-19.00, hafta sonu ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Son gün 18 Kasım 2018 Pazar akşamı saat 19.00’a kadar kapılarını açık tutacak.

Yeşil Gazete

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.