DoğaManşet

“Doğa ve İklim Söyleşileri” dizisinin ilk konuğu doğa korumacı Tansu Gürpınar

0

İstanbul/Karaköy’de bulunan İstanbul Politikalar Merkezi yeni bir söyleşi dizisine ev sahipliği yapıyor.

İklim mücadelesiyle doğa koruma alanını birleştiren etkinliğin ilk konuşmacısı Türkiye’nin kıdemli doğa korumacılarından Tansu Gürpınar olacak.

Türkçe gerçekleştirilecek etkinliğin moderatörlüğünü Ümit Şahin üstlenecek.

Ücretsiz etkinlik 20 Kasım Salı günü 18.00-20.00’da İstanbul Politikalar Merkezi’nde yapılacak.

Program hakkında:

DOĞA VE İKLİM SÖYLEŞİLERİ – 1
“Kuş Cenneti’nden Biyosfere: Doğayla Geçen Yıllar ”

İklim değişikliğiyle mücadele ve doğanın korunması birbirinden ayrılması mümkün olmayan çalışma alanlarıdır. Atmosferdeki sera gazı birikiminin azaltılması için, fotosentez yoluyla karbonu tutan bitkilerin ve ormanların korunması, yaban hayatla birlikte ekosistemlerin işlevini sürdürebilmesi hayati önem taşır. Öte yandan bilim insanları, insan tarafından yapılan doğa tahribatının ve iklim değişikliğinin altıncı büyük yokoluşa neden olduğu uyarısını yapmaktadır. Yeryüzünün geleceği, biyosferin bir bütün olarak korunmasına bağlıdır.

İstanbul Politikalar Merkezi’nde, doğa koruma ve iklim değişikliği ile mücadele alanlarını bir araya getirmek amacıyla yeni başlattığımız Doğa ve İklim Söyleşileri dizisinin ilk konuşmacısı, Türkiye’nin en kıdemli doğa korumacılarından biri olan Tansu Gürpınar. Orman Bakanlığı’ndan Doğal Hayatı Koruma Derneği’ne kadar görev yaptığı her yerde bu alandaki çalışmaların öncülüğünü yapan isimler arasında yer alan Gürpınar, bu söyleşide deneyimlerinden yola çıkarak, biyosferin korunmasının iklim değişikliğiyle mücadeledeki rolünü anlatacak. Doğa ve İklim Söyleşileri, farklı konuşmacılarla, iki ayda bir devam edecek.

Etkinliğe katılım sağlamak için buraya tıklayabilirsiniz

 

(Yeşil Gazete)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.