ManşetTürkiye

3. Havalimanı işçilerinin iddianamesi kabul edildi

0

Ağır çalışma koşullarının düzeltilmesini ve iş cinayetlerinin önüne geçilmesi istedikleri için eylem yapan 3. Havalimanı işçilerinin iddianamesi kabul edildi.

İnsanca çalışma koşulları talep ettikleri için havalimanı şantiyesinde eylem yapan ve sonrasında kolluk kuvvetlerinin yaptığı operasyonla gözaltına alınan 3. Havalimanı işçileri için iddianame hazırlandı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Terör, Kaçakçılık, Narkotik, Ekonomik ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianame Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesine iletildi.

İddianamede işçilere ‘görevi yaptırmamak için direnme, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali, kamu malına zarar verme, toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. maddede belirtilen aletlerle katılma ve mala zarar verme’ suçlamaları yöneltildi.

İddianamede inşaat işçileri ve sendikacıların da bulunduğu 61 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı. Şüpheliler için hapis cezası istenen iddianame kabul edildi. İşçiler, Gaziosmanpaşa 14 Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Güvencesiz çalışma şartlarını, barınma ve servis sorunlarına ek olarak yemekhanede yaşanan sıkıntıları ve yaşanan iş cinayetlerini protesto eden işçilerin eylemi üzerine 14 Eylül’de polis ve jandarma Akpınar yerleşkesine girmiş ve biber gazıyla işçilere müdahalede bulunmuştu.

Sabaha karşı ve daha sonrasında yerleşkeye yapılan baskınlarla 537 işçi gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemelerde ise 31’i tutuklanmıştı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu işçilerden 61’i için iddianame hazırladı

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.