Doğa MücadelesiManşet

Bergama Çukuralan’daki altın madeni için verilen ÇED olumlu kararına iptal!

0

Çukuralan’da önce yürütmesi durdurulan, daha sonra iptal edilen ÇED olumlu kararı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koza Altın İşletmeleri A.Ş. ile beraber usulsüz olarak süreci baştan başlatmaksızın, İnceleme Değerlendirme Komisyonu’ndan geçirmek istiyor.

Bianet’den Hikmet Adal’ın haberine göre Koza Altın İşletmeleri, kendisi tarafından işletilen İzmir Bergama Kozak Yaylası sınırındaki Çukuralan Altın Madeni için üçüncü kez kapasite artırımı istedi. Çukuralan Altın Madeni üçüncü kapasite artırımı için ÇED olumlu kararının önce yürütmesi durduruldu, şimdi de iptal edildi. Maden’in işletmecisi Koza Altın İşletmeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber ÇED olumlu kararı iptal edilen proje için süreci yeniden başlatmaksızın İDK toplantısından ÇED rapornu değiklikle tekrar geçirmek istiyor. Fakat avukatlar ve çevre hakları savunucuları bu durumu hukuksuzluk olarak değerlendiriyor.

Bergama Belediyesi ve davalılar adına ÇED sürecinin sonlandırılması istemiyle Av. Serdar Sinan komisyona verdiği dilekçede mahkeme kararının gecikmesiz ve eksiksiz olarak uygulanmasını istedi. Buna uygun olarak ise yapılan İDK toplantısının iptal edilerek, ÇED sürecinin sonlandırılması istendi.

 

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.