Hayvan HaklarıManşet

Kitapseverlerle hayvan hakları savunucuları birarada: Datça Barınak Kütüphanesi destek bekliyor!

0

bianet yazarı Nami Temeltaş Muğla, Datça’da görevli olduğu hayvan barınağında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek barınak kütüphanesini hayata geçiriyor. Temeltaş’ın bu projedeki amacı kitapseverlerle hayvan hakları savunucularını buluşturmak ve kitapseverlerin hayvanlarla yakınlaşmasını sağlamak.

Temeltaş bu bağlamda kütüphaneye katkı sunmak isteyen herkesin kitap yardımlarını bekliyor.

Hayvan barınağı altı dönümlük bir arazi içinde her biri 100 metrekarelik 14 bölüm, altı hasta kabini ve iki adet 500 metrekarelik koşu ve oyun alanından oluşuyor. Ayrıca arazide bir mutfak binası bir de Temeltaş’ın yaşadığı ve kütüphaneyi kurduğu iki odalı ev var. Bugüne kadar gelen desteklerle 76 kitap ve 74 cilt ansiklopedi kütüphanenin raflarında yerini aldı.

Ayrıca bir hayvan hakları savunucusu da barınak içinde rahatça kitap okunsun diye iki büyük piknik masası, bir büyük masa, dört sandalye ve iki adet plaj şemsiyesi hediye etti.

43 köpek yaşıyor

Hayvan barınağı Datça Hayvanseverler Derneği’ne ait. Bağışlarla çalışmalarını yapıyor. Daha çok yardıma muhtaç, hasta, yaralı veya ameliyat olması gereken köpeklerle ilgileniyor.

Şu an barınakta yaşayan 43 köpek var. Ama sayı değişkenlik de gösterebiliyor.

Barınak kütüphanesine kitap desteği için iletişim bilgileri şu şekilde:

Adres: Nami Temeltaş, Datça Hayvanseverler Derneği, Hayvan Barınağı, Muğla/Datça.

Telefon: 0 543 956 2112

 

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.