İklim KriziManşet

İtalya iklim krizinin etkisi altında: Sellerde can kaybı 30’a ulaştı!

0

İklim değişikliği gezegenin dört bir yanından gelen gittikçe artan şiddette sel, fırtına, kasırga, orman yangını haberleri ile etkisini hissettirmeye dünya genelinde devam ediyor.

İtalya’daki seller nedeniyle de Sicilya Adası’nda 12 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülke genelindeki can kaybı 30’a ulaştı.

Şiddetli fırtınaların etkili olduğu İtalya’da, ülkenin güneyindeki Sicilya Adası’ndaki sellerde 12 kişi yaşamını yitirdi.

Palermo yakınlarında bir evde bulunan iki aileden toplam 10 kişi, aşırı yağışların ardından bir derenin taşması sonucu yaşanan su baskınında hayatını kaybetti. İki ailenin akşam yemeği için buluştuğu evde hayatını kaybedenler arasında 1 ve 3 yaşında 2 çocuk da bulunuyor. Evdeki bir kişi ise yakındaki bir ağaca tırmanarak hayatta kalabildi.

Yine Palermo bölgesindeki Vicari’de 44 yaşındaki bir erkek, aracında cansız hâlde bulundu. Agrigento bölgesinde ise araçları sele kapılan iki kişi hayatını kaybetti.

Güvenlik ihmali şüphesi

Sicilya savcısı Ambrogio Cartosio, bölgedeki durumu “tam bir felaket” olarak tanımladı. Yetkililer, nehir yakınlarına inşa edilen evlerin güvenlik standartlarını karşılayıp karşılamadığını incelemek için soruşturma başlattı.

İtalyan ordusu, çok sayıda askeri adadaki ana yolların durumunun kontrol edilmesi için Sicilya’ya sevk etti. Sicilya’daki birçok yol geçtiğimiz günlerde seller nedeniyle kapanmıştı. Adadaki belediye başkanları okul, park ve al geçitlerin de önlem amacıyla kapatılmasını talimatı vermişti.

İtalya’daki şiddetli fırtınalar, ülkenin kuzeyinde ve Venedik civarında da etkili olmuştu. Bu bölgelerde yaşanan seller nedeniyle en az 18 kişi hayatını kaybetmişti.

 

(DW Türkçe, BBC Türkçe)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.