Kültür-SanatManşet

Moğollar’ın kurucusu ve ilk solisti Aziz Azmet hayatını kaybetti

0

Bu sene 50. yılını kutlayan efsanevi Anadolu Rock grubu Moğollar’ın kurucularından Aziz Azmet hayatını kaybetti. Aziz Azmet 1967 sonunda kurulan grubun ilk solistiydi.

Haberi Moğollar duyurdu. Bu sabah Moğollar’ın resmi twitter hesabından yapılan açıklamada Moğollar’ın kurucularından, sevgili dostumuz Aziz Azmet’i bu sabah kaybettik. Çok üzgünüz. Huzur içinde uyu Aziz…” denildi.

Moğollar’dan Taner Öngür ise facebook hesabında “Sevgili Aziz Azmet, sonsuz yolculuğunda yolun açık olsun” yazdı.

Aziz Azmet kimdir?

Aziz Azmet (1947-2018)

Aziz Azmet müzik hayatına ilk olarak Meteorlar grubu ile başladı. Bu grupta bas gitar çalıyor ve vokal yapıyordu. 1967’de Silüetler grubuna gitarist ve vokalist olarak girdi. Grupla aynı adı taşıyan uzun çalarda grubun yaptığı İngilizce cover’larında vokal yaptı.

1967 yılında Silüetler’den ayrılan Aziz Azmet ve Murat Ses “Moğollar”ı kurdular ve grup 1968’de Fitaş konseri ile konser hayatına başladı. Grubun o zamanki en büyük hiti olan “Dağ ve Çocuk”un sözlerini yazan Aziz Azmet grup geleneksel müziklere doğru kayınca gruptan ayrılmaya karar verdi. Kısa bir süre Ersen’in vokal yaptığı dönemlerde grupta müzisyen olarak yer aldı ancak daha sonra gruptan ayrıldı.

1970’de “Beni Hiç Bırakma / Hiç İstemem” plağı ile solo hayatına başlayan Azmet, Bunalımlar’ın 1971’de “Yollar / Hele Hele Gel” plağında beraber çalıştı. 1972’de yayınlanan son plağı “On Beşinde Aldım Sazı / Haram”‘ın Haram şarkısında 3 Hürel’le çalıştı. Konserlere beraber çıkan dörtlü 1972 Şubatında yollarını ayırdı.

Müziği bırakıp iş hayatına atılan Aziz Azmet 2006 yılında Son Osmanlı Yandım Ali filminde de rol aldı.

 

(Yeşil Gazete, Wikipedia)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.