Günün ManşetiManşetTarım-Gıda

‘Sofra tuzlarında mikroplastik’ araştırmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, Açık Radyo’da

0
Sea salt has been found to contain microplastics.

Yeşil Gazete GDO, Tarım-Gıda ve Plastik haberleri editörü Ayşe Bereket’in 21 Ekim’de, “Türkiye’de incelenen sofra tuzlarının tamamında mikroplastiğe rastlandı” başlıklı haberi ile ülke gündemine oturan ‘tuzlarda mikroplastik bulundu’ konusu; ilgili bilimsel araştırmayı gerçekleştiren Doç. Dr. Sedat Gündoğdu’nun da katılımı ile bugün 16:00’da Açık Radyo, Sudan Gelen programında masaya yatırılıyor. Su hakkı ve Plastik haberleri editörümüz Akgün İlhan‘ın hazırlayıp sunduğu programın diğer konuğu ise Ayşe Bereket.

Sea salt has been found to contain microplastics.

İki haftada bir Salı günleri Açık Radyo’da yayınlanan Sudan Gelen adlı programda bugün hepimizi yakından ilgilendiren sofra tuzlarımızdaki mikroplastik kirliliği meselesi ele alınacak.

Araştırmayı gerçekleştiren Sedat Gündoğdu da Açık Radyo’da

Doç. Dr. Sedat Gündoğdu

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü’nden Doç. Dr. Sedat Gündoğdu’nun Mart 2018’de Food Additives and Contaminants adlı dergide yayımlanan araştırmasında Türkiye’de satılan 16 sofra tuzu markasından alınan örnekleri incelendi ve hepsinde 5 milimetreden küçük plastik parçacığı yani mikroplastik bulunduğunu tespit etti.

Hem Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği günlük miktarın hem de dünya ortalamasının üzerinde tuz tüketen Türkiye için endişe verici bu gerçeği Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, Sudan Gelen’de enine boyuna anlatacak.

“Türkiye’de incelenen sofra tuzlarının tamamında mikroplastiğe rastlandı” haberi

21 Ekimde Yeşil Gazete’de yayımlanan “Türkiye’de incelenen sofra tuzlarının tamamında mikroplastiğe rastlandı” başlıklı yazısıyla bu önemli çalışmanın ana akım medyada gündeme getirilmesine büyük katkı sunan yazarımız Ayşe Bereket de Sudan Gelen’in yapımcısı ve sunucusu Akgün İlhan’a eşlik edecek.

Programı canlı olarak bugün (30 Ekim 2018 Salı) saat 16.00’da 94.9 FM  bandından veya internetten bu bağlantı üzerinden adresinden dinlenebilirsiniz.

Türkiye’de incelenen sofra tuzlarının tamamında mikroplastiğe rastlandı

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.