DünyaManşet

Bombalı paketlerin hedefinde şimdi de Robert De Niro ve Joe Biden

0

ABD’de 6 Kasım’da yapılacak ara seçimler öncesi Demokratlara gönderilen şüpheli paketlerin yarattığı korku büyüyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ev ve iş yerlerine şüpheli paket gönderilen Demokrat isimler arasına ünlü aktör Robert De Niro’dan sonra eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da katıldı.

Demokratların etkili isimlerinden eski Başkan yardımcısı Biden’ın Washington’a sınır olan Delaware eyaletinde bulunan iki ayrı evine şüpheli paket gönderildi. Yetkililer iki paketin de içerisinde boru tipi bomba olduğunu, yanlış adrese ulaşması sebebiyle göndericiye geri gittiğini açıkladı.

Üzerinde Biden’ın isminin olduğu şüpheli paketlerden ilkinin New Castle ve diğerinin de Wilmington şehrindeki posta hizmetleri veren bir iş yerine gittiği belirlendi. Polis, iki paketin de içerisinde bulunan bomba düzeneğinin daha önce Hillary Clinton, Barack Obama, George Soros ve son olarak aktör Robert De Niro gibi isimlere gönderilen paketlerle benzer yapıya sahip olduğunu tespit etti.

Dün de ABD’li ünlü oyuncu Robert De Niro’nun New York’ta sahibi olduğu restorana içinde ‘patlayıcılı düzenek’ olan bir şüpheli paket gönderildiği bildirildi.

ABD medyası, polis kaynaklarına ithafen Robert De Niro’nun Tribeca Grill isimli restoranına, sabahın erken saatlerinde el yapımı bir düzeneğin gönderildiğini aktardı. New York polisi şüpheli paket geldiği saatte restoranın boş olduğunu açıkladı.

Perşembe akşamı New York’taki Time Warner Center da şüpheli bir paket nedeniyle boşaltılmış, sonrasında bunun yanlış alarm olduğu ortaya çıkmıştı. ABD’li televizyon kanalı CNN’in merkezi de bu binada bulunuyor. CNN’e önceki gün patlayıcı düzenek içeren bir paket gönderilmişti.

ABD’de Pazartesi gününden itibaren New York, Washington DC ve Florida’da bazı adreslere bombalı paketler gönderiliyor.

Patlayıcılardan ilki Pazartesi günü Demokrat Parti’nin en büyük destekçisi milyarder işadamı George Soros’un evi yakınlarında bulunmuştu.

FBI diğer bomba düzeneklerinin ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a, ABD eski Başkanı Barack Obama’ya, CNN üzerinden eski CIA Direktörü John Brennan’a, eski Adalet Bakanı Eric Holder’a ve California eyaleti Demokrat Kongre üyesi Maxine Waters’a ve aktör Robert De Niro’ya gönderildiğini açıkladı.

ABD polisi şüpheli paketleri kimin gönderdiğiyle ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatırken, ülke içinde faaliyet yürüten bir örgütten şüphelenildiği öğrenildi. Yetkililer halka, söz konusu olaylarla ilgili daha dikkatli olması konusunda uyarı yaptı.

Trump paketlerle ilgili önceki günkü Twitter açıklamasında “Amerikan halkının güvenliğinin en yüksek önceliği olduğunu ve güvenlik güçleriyle bu konuda toplantı yaptığını” söyledi.

FBI ayrıca, bombaların hiçbirinin patlamadığını ve sorumluların bulunması için insan avı başlattıklarını söyledi.

 

(BBC, Euronews, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.