Ekolojik YaşamManşet

Greenpeace’ten şirketlere, ‘Tek kullanımlık plastiklerden vazgeçin’ çağrısı

0

Greenpeace’in yaptığı ankete göre dünyadaki plastik kirliliği krizinin baş sorumlusu gıda, içecek ve banyo malzemeleri gibi hızlı tüketim ürünleri satan şirketler.

Ankete katılan şirketlerin hiçbirinin büyüyen tek kullanımlık plastik üretimini ve pazarlamasını durdurmaya yönelik bir planı olmadığı ortaya çıktı. Sundukları çözümler ise plastik problemini devam ettirmekten başka bir işe yaramıyor.

Coca-Cola Company, Colgate-Palmolive, Danone, Johnson and Johnson, Kraft Heinz, Mars, Nestlé, Mondelez, PepsiCo, Procter & Gamble ve Unilever gibi markaları inceleyen Greenpeace, tek kullanımlık plastiklerden derhal vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Greenpeace Akdeniz, başlattığı “Şirketler Plastik Kirliliğini Durdurmalı”projesiyle bu şirketlerdentek kullanımlık plastik paketleme malzemelerini kullanmaktan vazgeçmelerini ve alternatif paketleme sistemlerine yatırım yapmalarını talep ediyor.

ek kullanımlık plastikler yalnızca birkaç dakika kullanılıp atılmak üzere tasarlandı. Ama doğada yüzyıllar boyu kalarak denizlerimizi, akarsularımızı ve toprağımızı kirletip, hayvanlara ve insanlara zarar veriyorlar.

1950’den bu yana 8 milyar tondan fazla plastik üretildi. Bu gidişatı değiştirmezsek plastik üretimi 2050 yılında dörde katlanacak.”

Raporun Türkçe versiyonunu buradan okuyabilirsiniz.

 

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.