ManşetTürkiye

Danıştay, Öğrenci Andı’nı kaldıran değişikliği iptal etti

0

Danıştay, Öğrenci Andı’nın kaldırılmasına yönelik düzenlemeyi iptal etti. Davayı açan Türk Eğitim-Sen’in genel başkanı Talip Geylan, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu kararı uygulaması ve okullarda yeniden Öğrenci Andı’nı okutması gerekmektedir” dedi.

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin “Öğrenci Andı” maddesinin yürürlükten kaldırılmasına karşı, 2013’te dava açtı. Danıştay 8’inci Dairesi, bugün verdiği kararla düzenlemeyi iptal etti. 2 üye ise karara şerh düştü.

GEYLAN: BAKANLIK ANDI YENİDEN OKUTMALI

Kararla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 8 Ekim 2013 tarihinde kaldırılan Öğrenci Andı’nın yeniden okullarda okutulabileceğini söyledi.

Geylan, “Danıştay 8’inci Dairesi Türk Eğitim-Sen’in Öğrenci Andı ile ilgili açtığı davayı görüştü ve Öğrenci Andı’nı kaldıran işlemi hukuka aykırı buldu. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kararı uygulaması ve okullarda yeniden Öğrenci Andı’nı okutması gerekmektedir” dedi.

ŞENTOP: DANIŞTAY İDEOLOJİK KORUMACILIK GÜNLERİNE GERİ Mİ DÖNÜYOR?

AKP’li TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ise kararı eleştirdi. Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Danıştay eski ‘ideolojik’ korumacılık günlerine mi dönüyor? Karar kadar gerekçesini de çok ilginç buldum” ifadelerini kullandı.

Anayasa Komisyon Başkanı AKP MKYK Üyesi Bekir Bozdağ da Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Öğrenci Andı kararı ile Danıştay 8. Dairesi; hukuka uygunluk denetiminin sınırlarını aşmış, kendisini yürütmenin yerine koymuş, yürütmenin takdir hakkını yok saymış, dahası yürütmenin takdir yetkisini bizzat kullanmıştır. Kısaca; anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir” ifadelerini kullandı.

(Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.