Doğa MücadelesiManşet

Güzel haber Ayvalık’tan geldi: Denizden maden çıkarmaya karşı önerge belediye meclisinde

0

Ayvalık’ta denizden maden çıkarmaya çalışan Orhan Kandemir DENSAN Madencilik ile mücadele Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin meclis gündemine taşındı. Ayvalık Kent Konseyi bünyesinde kurulan Altınova Sahilinde Madene Karşı Güç Birliği Platformu bileşenleri, siyasi parti temsilcileri ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de katılımıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumuna katılan Ayvalıklılar sundukları önergeyi oybirliği ile meclisten geçirmeyi başardı.

Papalina.org’da yer alan habere göre Altınova’da denizden maden çıkarmaya çalışan Orhan Kandemir DENSAN Madenciliğe karşı yürütülen mücadele Balıkesir Büyükşehir Meclisinin de gündemine girdi. ÇED süreci devam eden maden arama faaliyetine karşı Ayvalık Halkı tarafından sunulan önerge oybirliği ile kabul edildi. Kabul edilen önerge en kısa sürede Çevre ve Sağlık Komisyonunda görüşülerek bir karara varılacak.

Geçtiğimiz hafta da Ayvalık Belediyesi Meclis Toplantısında oybirliği ile madene karşı red kararı alınmıştı. Ayvalık Halkı Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden de aynı kararın çıkmasını bekliyor.

ÇED toplantısının ulaşımı zor bir otelde yapılmak istenmesi de Ayvalıklıların tepkisini çekmişti.

 

(Papalina.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.