Uncategorized

Engelsiz Filmler Festivali’nin ikinci durağı Eskişehir

0

Bu yıl altıncı kez düzenlenen ve ilk durağı İstanbul’da seyirciyle buluşan Engelsiz Filmler Festivali, rotasını Eskişehir’e çevirdi.12-14 Ekimtarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleşecek Festival,Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi’nde (Kırmızı Salon) sinemaseverlerle buluşacak.

Kültür sanat etkinliklerine katılımın önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen Engelsiz Filmler Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da programında yer alan film ve yan etkinliklerini görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak sunacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu yıl ikinci kez Eskişehir’i ziyaret eden Festival’in Eskişehir ayağında, Engelsiz Yarışma ve Uzun Lafın Kısası seçkisi filmlerinin yanı sıra Sinema Tarihi bölümünde yer alan, François Truffaut’nın 1959 yılında Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görülen “400 Darbe” filmi; Dünya Sineması bölümünde yer alan, geçtiğimiz yıl animasyon kategorisinde Oscar’a aday olan Nora Twomey’in “Pervane” filmi; Engel Tanımayan Filmler bölümünde yer alan, yönetmenliğini Barbara Albert’in üstlendiği “Matmazel Paradis” ile Jennifer Brea’ın “Altüst”filmleri ve Türkiye Sineması bölümünden Onur Ünlü’nün “Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok”filmleri seyircilerle buluşacak.

Sanal gerçeklik deneyimi festival’de

Eskişehirli sinemaseverlerin 12 – 14 Ekim tarihleri arasında takip edebileceği Festival, 2 farklı Sanal Gerçeklik Deneyimini de seyircilerle buluşturuyor. Otizmli Layla’nın gözünden dünyaya bakmak için Parti VR, tekerlekli sandalye ile buz pateni yapan Maxim Kiselev’in yaşadıklarına tanık olmak için VRBecerisi: Maxim Kiselev adlı Sanal Gerçeklik Deneyimleri, Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi’nin (Kırmızı Salon) fuaye alanında takip edilebilecek.

Otizm dostu gösterim gerçekleşecek

Engelsiz Filmler Festivali’nin Eskişehir programında, otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocuk ve gençlerin rahat bir şekilde film izleyebilmelerine imkan veren Otizm Dostu Gösterim de yer alıyor. Bu özel gösterim kapsamında “Orman Çetesi” adlı çocuk filmiseyircilerle buluşacak. Ormanda yaşayan canlıların, ormanı yok etmek isteyen Koala Igor’a karşı mücadelesini anlatan film, loş bir salonda, ses seviyesi düşük tutularak gösterilecek ve seyircilerin salonda istedikleri gibi hareket etmeleri mümkün olacak.

Tüm gösterim ve etkinlikler ücretsiz

Açık Toplum Vakfı’nın ana destekçisi olduğu Engelsiz Filmler Festivali her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsizolarak seyircilere sunuyor.

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir; Festival’in Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.