Doğa MücadelesiManşet

Yeşil alan olacak denilen Beşiktaş’taki Jandarma Dikimevi arazisi satışa çıkarıldı

0

Askeri alanların yeşil alan olacağına dair tüm açıklamalara rağmen, kent merkezindekilerin satışı devam ediyor.

Kent merkezlerindeki askeri alanların taşınmasına yönelik kararın ardından hükümet yetkilileri “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var, hepsi yeşil alan olacak. O konuda kimsede ters bir düşünce yok” söylemleriyle askeri alanların yeşil alan olarak korunacağını açıklamıştı. Ancak özellikle İstanbul’da kent merkezinde kalan askeri alanlar imara açılarak satılıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokolle TOKİ’nin devralarak Emlak Konut’a sattığı Barbaros Bulvarı üzerindeki 29 bin 750 metrekarelik Jandarma Dikimevi arazisi Emlak Konut tarafından satışa çıkarıldı. 15 Ekim 2018 tarihinde yapılacak ihalede muhammen bedeli KDV dahil 472 milyon lira olarak belirlendi.

Alana yönelik imar planı değişikliği TOKİ tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. 4 Eylül’de askıya çıkarılan imar planına göre alan artık konut, cami, park ve yol olarak belirlendi. Konutlar en fazla 5 katlı olacak. Şu an alanda 12 yapı bulunuyor. İmar planı açıklama raporunda ise alanın çevresinde ticaret kullanımının yoğun olduğu ancak alanın konut kullanımına daha uygun olduğu belirtildi.

 

(KOS Medya)

You may also like

Comments

Comments are closed.