DünyaManşet

AB Arakanlı Müslümanlara uygulanan şiddete karşı Myanmar’a yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

0

Avrupa Birliği (AB), Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara uygulanan kötü muamele ve şiddeti durdurmak için yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

Avrupa Komisyonu’nda görüşülen yaptırımlarla, Myanmar’ın en büyük gelir kaynaklarından olan tekstil ürünlerine vergi getirilmesi planlanıyor.

Gümrüksüz AB pazarı Myanmar için hayati önem taşıyor. Yaptırım kozu kullanılarak, Arakan Eyaleti’nde yaşayan Müslümanlara uygulanan zulmün sona erdirilmesi amaçlanıyor.

Yaptırımların yürürlüğe girmesi halinde, Myanmar’daki düşük işçilik maliyetlerinden faydalanan yabancı yatırımcıların geri çekileceğini ve ülkede büyük oranda işsizlik baş göstereceğini ifade eden bir Avrupa Komisyonu yetkilisi, “Bu gümrüksüz pazarı ortadan kaldırmak, son çare olarak görülüyor. Ancak başka önlemler işe yaramazsa hareket etmeliyiz” dedi.

Ancak AB yaptırımları hemen yürürlüğe koymadan, yani ülkedeki işsizliği tetiklemeden, bunu bir koz olarak kullanarak ülkede yaşanan şiddete son vermek amacında. Bunun için altı aylık bir gözden geçirme süreci öngörülüyor.

 

(Euronews)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.