İklim KriziManşet

BM, yeşil finansman için Michael Bloomberg’i görevlendirdi

0

Birleşmiş Milletler (BM), geçtiğimiz Çarşamba günü New York’ta, bir yıl boyunca sürecek yeşil yatırım yolculuğunu yönetmek için milyarder iş insanı ve New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg’i seçti.

İklim Haber’de yer alan habere göre, Bloomberg dünya çapında temiz enerji ve iklim esnekliği projelerine yönelik özel finansmanları yönlendirecek.

BM Genel Sekreteri António Guterres konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu görevlendirmenin  2020 yılına kadar gelişmekte olan ülkelerin iklim finansmanı için yılda 100 milyar dolar bulma hedefine katkıda bulunacağını ifade ediyor.

Konu, 2019 yılının Eylül ayında BM Genel Merkezi’nde yapılacak iklim zirvesinin da ana teması olacak.

“Kamu ve özel sektördeki kaynakların harekete geçirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele etmek için kritik öneme sahip” şeklinde konuşan Guterres, “İklim Eylemi Özel Elçim Michael Bloomberg’in, bu girişimle özel sektör liderlerini bir araya getirmeyi ve Paris Anlaşması hedeflerini yerine getirdiğimizden emin olmak için önde gelen hükümetlerle yakın bir şekilde çalışmayı kabul etmesinden memnuniyet duyuyorum” dedi.

Michael Bloomberg ise piyasanın sermaye tahsisinin, iklim değişikliğiyle mücadelede güçlü bir silah olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“İklim riskleri ve fırsatları daha şeffaf hale geldikçe, yatırımcılar ve işletmeler iklim çözümleri için finansmanları artırıyor. Genel sekreterin önümüzdeki yıl boyunca bu kritik geçişi hızlandırmasına yardımcı olacağım için mutluluk duyuyorum”

 

(İklim Haber)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.