EmekManşet

Flormar direnişi 134’üncü gününde: “Çocuklarınıza daha iyi bir yaşam vermek için hakkınızı savunun”

0

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın 132 işçinin 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri eylem bugün 134. gününe girdi.

Fabrika önünde eylem yapan kadınlardan Zuhal Ertaş işten çıkarılmadan önce yeterli güvenlik önlemi olmadan çalıştıklarını söyledi.

Ertaş, “Tedbirler alınıyordu. Ama yapılan tedbirler çok iyi olmuyordu. Biz de yapılan bu haksızlıklar ve para sıkıntılarından kaynaklı sendikalı olmaya karar verdik. Sendikalı olunca da bizi işten çıkarttılar. O günden bu yana da burada direniş alanındayız” dedi.

“Seçim döneminde herkes söz verdi, hiçbiri yerine getirilmedi”

9 yıl boyunca Flormar’da çalıştıktan sonra işten çıkarılan Sultan Kılıç ise seçim döneminde herkesin gelip sözler verdiğini, sonrasında ise hiçbirinin yerine getirilmediğini vurgulayarak, “Yine biz bize kaldık. Direnenler ve direnmek isteyenler haklarını alsınlar. Bırakmasınlar. Çünkü bu haktır ve çocuklarımızın geleceğidir. Onlara daha iyi bir yaşam vermek için haklarını savunsunlar” açıklamasında bulundu.

Oyuncu Aslıhan Gürbüz’den Flormar işçilerine destek: “Ben de işçi çocuğuyum”

20. gün: LGBTİ ve kadın örgütlerinden Flormar direnişine destek

79 gündür direnen Flormar işçilerinden mesaj: Flormar ve Yves Rocher ürünlerini kullanmayın

 

(Karınca)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.