Doğa MücadelesiManşet

KOS’tan Almanya’ya: Hambach Ormanından elinizi çekin!

0

Kuzey Ormanları Savunması ve yapılan çağrıyla gelen ekoloji aktivistleri, Taksim, Gümüşsuyu’ndaki Almanya Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması okuyarak Almanya’nın, ülkesindeki Hambach Ormanı’nı linyit madenini büyütmek için katletmesini protesto etti.

Kuzey Ormanları katili 3. Havalimanı’nın en büyük “iş” ortaklarından olan Almanya, 13 Eylül’den bu yana binlerce polisin katıldığı operasyonla Hambach Ormanı’nda doğayla uyum ve barış içerisinde yaşama çabasındaki direnişçileri ormandan çıkarmak için şiddete başvuruyor. Geçtiğimiz günlerde polis müdahalesi sırasında uzun süredir direnişi belgeleyen ve destekleyen gazeteci Steffen Horst Meyn hayatını kaybetti.

Kuzey Ormanları Savunması’ndan Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar’ın okuduğu basın açıklaması sırasında “Ormanıma suyuma Hambach’a dokunma” sloganı atıldı.

Başkonsolosluk önünde okunan basın açıklamasının tam metni ise şöyle:

“Kuzey Ormanları katili 3. Havalimanı’nın en büyük “iş” ortaklarından Almanya, ülkesindeki Hambach Ormanı’nı linyit madenini büyütmek için katlediyor. Linyit madeni için %90’ı yok edilen 12 bin yıllık Hambach Ormanı’ndan geriye kalan yüzde 10’luk kısmı kurtarmak için beş yıldır mücadele eden dostlarımız, devlet müdahalesi ile ağaçlarından koparılmak isteniyor.

Doğayla uyum ve barış içerisinde yaşama çabasındaki direnişçileri ormandan çıkarmak üzere 13 Eylül’den bu yana binlerce polisin katıldığı operasyon devam ediyor. Polis müdahalesi sırasında uzun süredir direnişi belgeleyen ve destekleyen gazeteci Steffen hayatını kaybetti.

“Tanrı’nın Ormanı” olarak anılıp çevresinde yerleşik topluluklara yaşam sunan, ağaç kesmenin yasak olduğu Hambach ormanı, emperyalist şirketlerce satın alınarak kıyıma uğradı. Bugün yalnızca %10’u kalan orman, nesli tükenme tehdidinde olan 140 canlı türünün yuvası olarak tıpkı Kuzey Ormanları gibi direniyor.

Kuzey Ormanları katili 3. havalimanında, bedeli kamuoyuna açıklanmayan ancak tarihte görülmemiş büyüklükte olduğu söylenen siparişi alan Alman sanayi devi ThyssenKrupp ve bölgeye üşüşen diğer emperyalist şirketler Kuzey Ormanlarından eliniz çekin!

Binlerce yıllık ormanı, altındaki linyit için kesen RWE, Hambach Ormanından elinizi çekin!

Emperyalist şirketlerle ortaklık yaparak halklara ihanet eden tüm devletler elinizi ormanlardan çekin!

Hambach ormanında direnen dostlarımız, “Mumlarınızı yakın, şarkınızı söyleyin! Burada kimsenin pes etmediğini ona gösterin!

Kuzey Ormanları Savunması

 

Hambach Ormanı direnişçileri İstanbul’da

Hambach Ormanı Direnişi’ne polis saldırısı: Bir gazeteci hayatını kaybetti

Kuzey Ormanları Savunması’ndan Hambach direnişçilerine destek eylemi

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.