ManşetTürkiye

MHP İstanbul’da yok

0
Bahçeli, yerel seçimlerde kazanamayacakları için İstanbul’dan aday çıkarmayacaklarını söyledi, ‘hibe uçağın’ kabul edilemeyeceğini vurguladı.
AKP’ye “Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesi” yönünde çağrıda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerle önceki gün akşam yemeğinde bir araya geldi. Üç büyük ille ilgili stratejisini açıklayan Bahçeli, “ MHP ’nin İstanbul’da bir aday çıkararak, kendi kendini kandırarak, Türk siyasetinde varlığını devam ettiremeyeceğini” söyledi. Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

-Yerel seçimler sistemin izdüşümü: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi artık geri dönülmez bir yoldadır. Bu anlayışı sürekli kılabilmek için yerel yönetimler sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kalıcı olabilmesi için “izdüşümü olan” bir seçimdir. Sistemin meşruiyetini tartıştırmayacak bir sonucun elde edilmesi lazımdır.

-Safız ama aptal olmadığımızı göstermeliyiz: Köklü bir yapısı olan MHP, 2004 yılında aldığı belediyeleri koruyabilmeli ve mümkün olduğu kadar da sayısal yönden artırabilmeli. Türkiye’de bazı çevreler ‘Cumhur İttifakı’nın devamını istiyor. Eğer bir görüşme ortamı çıkarsa MHP stratejisini daha açık ayrıntılı anlatabilir. Ama herkesin pusuda olduğu ortamda, biz herhalde safız ama aptal olmadığımızı da göstermeliyiz. Görüşme talebimiz henüz daha doğmuş değil. Bazı kişiler partilerin yetkilileri bir araya gelebilir mi sorusunu soruyor. Evet, gelebilir.

-CHP hemen ilan etsin (Mansur Yavaş’ın adaylığı): Şimdi MHP’de karşılığı kalmamış insanları karşılık olarak takdim ediyorlarsa, bu bizi memnun kılar. CHP hemen bunu ilan etsin. Biz kendi gücümüzü çok daha iyi toplarız. Bununla MHP’nin kafasını karıştıracaklarını zannediyorlarsa, MHP’nin kafası öyle kolay kolay karışmaz.

-Yel kayadan bir şey almaz (İki tarafın da aday çıkarması ittifakın ruhu zedeler mi?): Zedelenmez. Bu bir seçimdir. Onlar çıkarır, yoksa biz de çıkarırız. Bizim çıkardığımız yerlerde onlar da çıkarabilir. “Hadi gelin, bir aday etrafında bütünleşelim” denilebilir. Bunlar hep konuşulur. Yel kayadan bir şey almaz. Sistemden geri dönüş olmaz. Olursa çok büyük kaoslar yaşanır. O sebepten ne gerekiyorsa yapılacaktır.

-Af ayrı, ittifak ayrı (Af konusu): Hiç tesir etmez. İttifak bunların varlığı üzerine kurulmuş değil ki ayrışma olsun. (Ekonomi ve yerel seçimler) Ekonomi politikasındaki tedbirler geciktiği takdirde sonucu mahalli idareler seçimlerine değişik şekillerde yansır. Bunun önlenmesi lazım. Ekonomide çözüm her zaman mümkündür. Çözümsüzlük ise büyük bir kaos yaratır. Türkiye çökmedikçe ekonomideki bu tür çözümsüzlük Türkiye’yi çökertmez.

– İstanbul’da aday çıkarmayız ( Aday çıkarmama olur mu?): Biz adaylarımızı çıkarırız ama aday çıkaracağımız yer olur, çıkarmayacağımız yer olur. İstanbul’da çıkarttığımız adayların ne kadar oy aldıkları belli. Kazanamayacağınız yerde bir aday çıkarıp, “Bizim de adayımız var” demenin bir manası var mı? Gerçekçi davranıyoruz. MHP , İstanbul’da bir aday çıkartarak kendi kendini kandırarak Türk siyasetinde varlığını devam ettiremez.

-CHP millete iade etmeli (İş Bankası hisseleri): CHP’nin Atatürk’ün mirası diye nitelendirilen yüzde 28’i Türk milletine iade etmesi lazım. Atatürk’ün gerçek varisi Türk milletidir. Herhangi bir kurum ve kuruluş değildir. Bunu Türk milletine iade ettiğini beyan etsin, mesele kalmaz.

-Türk devleti hibe kabul etmez (Katar’ın hibe ettiği uçak): Türkiye Cumhuriyeti devleti hibe, hediye kabul etmez. Türkiye’de uçak ihtiyacı varsa, bunun piyasası neredeyse kendi kaynaklarıyla almayı tercih etmelidir. Bu Türk milletinin kabul edeceği bir durum değil. Tayyip Erdoğan’ın da bunu kabul etmemesi gerekir.

-Tehlikeli sularda yüzüyor (Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4. devrim açıklaması): Tehlikeli sularda yüzüyor. Dördüncü devrimden neyi kast ediyorsa bize açıklasın. Halk hareketinden de neye hevesleniyorlarsa, bilmemiz lazım. Eğer Gezi gibi bir olayı kast ediyorlarsa, o bir defa yüzlerine güldü; ikinci defa güldürmez. Bu sevdadan vazgeçsinler. Daha geniş düşünüyorlarsa 15 Temmuz’u iyi anlasınlar, 18 Temmuz iddiasından vazgeçsinler.

-Af teklifi: 24’ünde tasarıyı Meclis’e sunuyoruz. Son rötuşları yapılıyor. Uzlaşmayla çıkması gerekiyor. Tasarıyı verdikten sonra kamuoyuna yansıyan metin üzerinde görüşmekte fayda var.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.