Doğa MücadelesiManşet

Hambach Ormanı Direnişi’ne polis saldırısı: Bir gazeteci hayatını kaybetti

0

Hambach Ormanı’nda yaşayanlar ağaçların kesilmesine karşı direnişini sürdürüyor. Almanya polisinin saldırısı sırasında bir gazeteci hayatını kaybetti. Kuzey Ren-Vestfalya yönetimi operasyonu durdurma kararı aldı.

Almanya’nın Aachen kenti yakınlarındaki Hambach ormanında, linyit ocağının genişletilmesi için ağaçların kesilmesini engellemeye çalışanlara yönelik operasyon sırasında bir gazeteci yüksekten düşerek hayatını kaybetti.

Polisin yaptığı açıklamaya göre gazeteci iki ağaç arasında kurulu 15 metre yüksekliğindeki asma köprüden düştü.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul olay üzerine operasyonun durdurulduğunu duyurdu. Polis yetkilileri ise gazetecinin hayatını kaybettiği ağaçlara o sırada operasyon düzenlenmediğini iddia ederek savunma yaptı.

Direnişçiler: Operasyon vardı

“Hambacher Forst” adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise gazetecinin öldüğü sırada ormanda polis operasyonun gerçekleştiği belirtildi.

“Bize ormanda uzun süredir gazeteci olarak eşlik eden arkadaşımız 20 metre yükseklikteki bir asma köprüden düştü. Bu sırada polis ve (enerji şirketi) RWE ağaç ev köyünü boşaltmaya çalışıyordu. O sırada özel tim, asma köprünün yakınlarında bir aktivisti gözaltına alıyordu. Düşen kişi, muhtemelen oraya gitmeye çalışıyordu”

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.