ManşetTürkiye

Enis Berberoğlu tahliye oldu

0

Maltepe Cezaevi’nden çıkan Berberoğlu, “Beni mazur görün birkaç gün aileme, partime danışayım, bundan sonraki hareket tarzımı anlayayım” diyerek ayrıntılı açıklama yapmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu Yargıtay’ın tahliye kararı sonrası Maltepe Cezaevi’nden çıktı.

Berberoğlu cezaevi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve şu açıklamayı yaptı:

“CHP milletvekili olarak Maltepe Cezaevi’ne girdim, yine bir milletvekili olarak çıkıyorum. Yaşadığım aşağı yukarı 16 aylık süreç, üzerinde düşünülecek, Türkiye’nin karar vermesini gerektirecek bir süreç.

“Beni mazur görün birkaç gün aileme, partime danışayım, bundan sonraki hareket tarzımı anlayayım. İlginize çok teşekkür ederim, eski meslektaşlarım. Medyanın beni Maltepe Cezaevi’nde hiç yalnız bırakmadığının farkındayım.”

Gazetecilerin biraz daha “Neler söyleyeceksiniz” diyerek açıklama yapması ısrarı “Söyledim zaten (Gülüşmeler). Arkadaşlar 16 aydır tecritte yaşıyorum, dolayısıyla az konuşmaya alıştım artık. Siz de alışın” dedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, bugün 17.40 sularında Berberoğlu’na, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada, “gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verdi.

Durdurma kararı yasama dokunulmazlığı gerekçesiyle verildi.

Aynı talebi Yargıtay 16. Ceza Dairesi 20 Temmuz 2018’de reddetmiş, dosya, bir üst mahkeme olan 17. Daireye gönderilmişti. 17. Daire de bu talebi esastan incelememe yönünde karar almıştı.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.