ManşetYaşam

Yeşil Gazete’nin 10. yılı Çamtepe’de kutlandı

0

Yeşil Gazete gönüllüleri, 15-16 Eylül’de Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde 5. kez bir araya geldiler. Bu yıl, geçen yıllardan farklı olarak gazetenin 10. Kuruluş yılı olması nedeniyle, gazetenin bazı yazarları ve konuk yazarları da Çamtepe’deydiler.

Yeşil Gazete gönüllüleri Çamtepe’de.

Gerçek ve doğru habere ulaşmanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüzde, ana akım gazetelerin dışında yer alıp, yayın hayatını sürdürmeye çalışan birçok bağımsız gazete var. Yeşil Gazete de bunlardan bir tanesi.

Yeşil Gazete 2008 yılında Türkiye Yeşilleri ’nin içerisinden çıktı. Kolektif karar alma mekanizmalarını ilk günden bugüne kadar koruyan; ekolojik vicdanı, sosyal adaleti, çevre adaletini, doğrudan demokrasiyi, katılımcılığı önceleyen; şiddeti, erkek egemen dili reddeden, doğayı merkeze alan, özgür yaşamı ve çeşitliliği savunan, kendisini yerel ve küresel vicdan ağının bir parçası olarak kabul eden yayın çizgisiyle Yeşil Gazete, bugün de yayın hayatına devam ediyor.

15 Eylül Cumartesi programı

Çamtepe buluşmasının ilk günü, Türkiye’nin farklı illerinden gelen gazete gönüllülerinin tanışmasıyla başladı.

Yeşil Gazete’nin yayın politikasında belirleyici olan Yeşil Düşünce’nin temel ilkelerine ise Ümit Şahin’in sunumunda yer verildi.

15 Eylül Cumartesi günü salonda ve arka bahçede gerçekleştirilen iki ayrı atölyede katılımcılar, Yeşil politika, doğa, ekoloji hareketleri ve Yeşil Gazete ilişkilerini tartıştılar.

Victor Ananias her zaman olduğu gibi bu buluşmada da aramızdaydı.

Ümit Şahin’in gazetenin işleyişini anlattığı oturum, Rauf Kösemen ve Koray Doğan Urbarlı’nın “Sosyal medya düzeninde internet gazeteciliği” sunumu ile devam etti.

Atölyelerle devam eden birinci günün sonunda Muammer Ketencoğlu, Selim-Kerim Altınok ve Ruşen Can Acet şarkılarıyla, türküleriyle 10. Yıl kutlamasına katıldılar.

Ruşen Can Acet, Kerim Altınok, Muammer Ketencoğlu ve Selim Altınok

Muammer Ketencoğlu

Muammer Ketencoğlu, Selim-Kerim Altınok ve Ruşen Can Acet, iki saat süren dinletilerinde halk türkülerinden, Klasik Türk müziğine; Rebetiko şarkılarından, Çeçen ezgilerine kadar çok geniş bir repertuvarla 10. Yıl kutlamasını şenlendirdiler. Zaman zaman bizler de şarkılara, türkülere katıldık.

Ümit Şahin ve Ahmet Atıl Aşıcı, Muammer Ketencoğlu ile birlikte

Alper Tolga Akkuş ve Muammer Ketencoğlu

Ruşen Can Acet, Kerim Altınok, Muammer Ketencoğlu, Alper Tolga Akkuş ve Selim Altınok.

Konserin baştan sona video kaydını bu bağlantı üzerinden de izleyebilirsiniz.

Geç saatlere kadar süren konser her yıl mini amfi tiyatroda yapılan ateş başı muhabbetiyle devam etti.

    

Gazetenin yayına hazırlanmasında olduğu gibi Çamtepe buluşmasında da yemeklerin hazırlanmasından, temizliğe, geri dönüşüme kadar bütün işler el birliğiyle yapıldı.

                                                                                          

“Oğuz Gidiyor” köşesinde yayımlanan bisiklet yazılarıyla tanıdığımız Oğuz Tan hepimizden daha çok çalıştı!

Yemeklik malzemeler çevre köylerde üretim yapan çiftçilerden alındı. Paketlenmiş gıdalar ve hayvansal gıdalar kullanılmadı.

   

Yemek sofrası Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nin balkonuna kuruldu.

Konaklama için Çamtepe’deki Ekolojik Yaşam Merkezi’nin odaları ve çadırlar kullanıldı. Bazı katılımcılar sahildeki pansiyonlarda konakladılar.

Çamtepe buluşması 16 Eylül Pazar günü, daha iyi bir Yeşil Gazete için neler yapılabileceğinin konuşulduğu oturumla başladı. Öneriler sunuldu, tartışıldı ve yeni döneme dair kararlar alındı. Yeni dönem için yapılan iş bölümünün ardından Yeşil Gazete Çamtepe 10. Yıl buluşması sona erdi.

 

Fotoğraflar: Ercüment Gürçay

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.