ManşetTürkiye

Dünyanın önde gelen üniversitelerindeki akademisyenlerden Osman Kavala’ya destek mesajı

0

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Harvard, Yale, Oxford, MIT, Stanford ve Columbia’dan akademisyenler 10 aydır tutuklu bulunan ve hakkında henüz iddianame hazırlanmayan Osman Kavala’ya destek mesajı yayımladı.

Hürriyet’in aktardığına göre ellerinde “Gözaltında 10 ay, yargılama ve iddianame olmadan. Yanındayız Osman Kavala” broşürüyle fotoğraf çektirerek paylaşan akademisyenler Kavala’ya atılı suçları inandırıcı bulmadıklarını ve Kavala’nın yanında yer aldıklarını ifade ettiler.

Kavala’ya destek sunan akademisyenler arasında iktisatçı Daron Acemoğlu, dünyanın saygın Osmanlı tarihçilerinden Cemal Kafadar, Dani Rodrik, Seyla Benhabip, Ayşen Candaş, Timothy Garton Ash, Elazar Balkan, Kalypso Nicolaidis gibi isimler yer aldı.

Ne olmuştu?

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, 18 Ekim 2017 akşamı Antep’te Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Kavala “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” ve “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” iddiasıyla 1 Kasım 2017’de tutuklanmıştı.

Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra, ‘Onun ne kadar sevildiğini görmek bana da güç verdi’

8,5 aydır cezaevinde bulunan Osman Kavala’dan ilk fotoğraf

Turgut Kazan: Osman Kavala’ya esir muamelesi yapılıyor

7 aydır tutukluluğu devam eden Osman Kavala’dan mektup var: “İnsanın ağırına gidiyor”

Osman Kavala: 6 aydır iddianame bekliyorum

 

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.