Yerel

Yeşil İklim Yeşil Belediye Projesi Kapanış Toplantısı gerçekleşti

0

Yeşil Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi ortaklığıyla yürütülen ‘Yeşil İklim Yeşil Belediye Projesi’ kapanış toplantısı 12 Eylül Çarşamba günü Bornova Dramalılar Köşkü’nde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Başak Turhan ve Proje Koordinatörü Sevil Turan 1 yıllık projenin çıktılarını aktardılar.

Yeşil İklim Yeşil Belediye Projesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde gerçekleştirildi.

Projenin yol haritasını ve yapılan çalışmaları aktaran Turan; “Proje kapsamında iklim değişikliğini azaltma ve uyum sağlama model ve politikaları üzerine kapasite geliştirmek amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Yereldeki aktör ve aktivistlerin kapasitelerini artırmak üzere Bornova’da üç tane İklim Okulu, Haziran’da geniş katılımlı bir paydaş toplantısı ve çeşitli kapasite geliştirici eğitim çalışmaları yapıldı. Projenin detaylı bilgileri Bornova Belediyesi web sitesine yüklenerek Bornovalılarla paylaşıldı” dedi.

Basın toplantısında Bornova Belediyesi özelinde paydaşlar tarafından hazırlanan iklim eylem planı yol haritası raporu katılımcılarla paylaşıldı. İzmir’de bireysel ve topluluk bazlı güneş enerji sistemlerinden elektrik üretme rehberi de toplantıda katılımcılarla paylaşıldı. Hazırlanan rehberle yurttaşların ve toplulukların yenilenebilir enerjiye geçişlerinin kolaylaştırılması hedeflendi.

Açılış konuşmasının sonunda Bornova Belediyesi Güneş Enerji Santralı ziyaretine ilişkin video ile proje tanıtım videosu izlendi.

Videonun ardından Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Semra Cerit Mazlum İklim Değişikliği ve Yerel Yönetimler başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Doktora Öğrencisi Fulya Aydın ise sunumunda iklim değişikliği ile mücadelede şehirlerin rolünden bahsetti.

Sürüdürülebilirlik ve İş Geliştirme Uzmanı Kardelen Afrodit Adsal, yenilenebilir enerjinin günlük hayatımızdaki rolü ve iklim değişikliğine karşı bireysel olarak neler yapabileceğimizi aktardı.

Etkinliğin son konuşmasını Troya Çevre Derneği Başkanı Oral Kaya gerçekleştirdi. Kaya konuşmasında yerel belediyeler ve enerji kooperatifleri hakkında güncel gelişmelere değindi. Etkinlik Bornova Belediye Meclis Üyesi Öget Nevin Cöcen’in teşekkür konuşması ile sona erdi.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.