Ekolojik YaşamManşet

Sarıyer’de festival zamanı: 2. Kilyos Çevre ve Sanat Günleri 8-9 Eylül’de

0

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği Çevre ve Sanat Günleri bu haftasonu 8-9 Eylül’de Kilyos’ta gerçekleştiriliyor. Çevre ve Sanat günlerinde vegan kek yapımından, Kumdan Sanat’a, Kum Zambakları’ndan, doğa için pedala, kıyı temizliğinden, konser ve atölyelere kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Festivalde küresel çaptaki 8 Eylül İklim için ses ver! eylemleri kapsamında da  iklim forumu düzenleniyor.

9. Kum Zambakları Festiclai, 5. Uluslararası Kilyos Kumda Sanat Şenliği ve 2. Sarıyer Heykel Kompozisyonu’nda içeren etkinliğe Kilyos Plajı, Kilyos Meydanı, Amfi Tiyatro gibi bir çok mekan ev sahipliği yapacak.

2. Kilyos Çevre ve Sanat Günleri programına buradan ulaşabilirsiniz.

Festival kapsamında ” Doğa İçin Pedal Çevir” sloganıyla bir bisiklet turu da düzenlenecek. Bisikletliler Derneği üyeleri ile birlikte düzenlenen bisiklet turuna Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden başlayacak ekip Kilyos Sosyal Tesisleri’ne kadar pedal çevirecek.

Geri dönüşüm ve doğa savunması anlamında da etkinliklerin bulunduğu festivalde, atıklardan yapılan heykelleri içeren sergiler, iklim değişikliği ve yarattığı tahribatları, Bafa Gölü’nün ekolojik sorunları, doğru nefes teknikleri ve Türkiye’de kum zambaklarının korunmasını konu alan konferanslar ve eko-köy tanıtımları da yapılacak.

İmza günleri, ekşi mayalı ekmek ve vegan kek yapım atölyesi, atıksız mutfak atölyesi, gıda toplulukları ve kompost atölyesi gibi aktiviteler gerçekleşecek.

Kumda Sanat Festivali

Çevre ve Sanat Günleri kapsamında gerçekleştirilen Kumda Sanat Festivali’nde kumlar, sanatçılar tarafından birer sanat eserine dönüştürülecek.

Her yıl farklı temalarla yapılan ve Kilyos sahilinde bulunan kumların sanatla buluşarak hayat bulduğu festivalin bu yılki teması ise “Doğa ile dayanışma” olacak.

Çevre ve Sanat Günleri kapsamında Sarıyer’e bağlı köylerde nesli hızla tükenmekte olan “Kum Zambakları”nı koruma altına almak için “8. Kilyos Kum Zambakları Festivali” de düzenlenecek.

Kıyı temizliği

Festival kapsamında ‘Yıkılmak Zorunda Olan Zihinlerdeki Duvar’ diyen İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) öğrencileri deniz ve çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Greenpeace ile kıyı temizliği yapacak.

Yeşil Düşünce, İklim için Kilyos’tan ses veriyor!

 

(Yeşil Gazete, Bianet, Buğday)

You may also like

Comments

Comments are closed.