EnerjiManşet

Avrupa’da elektrikli araç satış oranları yüzde 40’ı aşarak 1 milyonu geçti

0

Elektrikli araç sayısı artıyor. Avrupa’da elektrikli araçların satış oranları, bu yılın ilk yarısında %40’ı aşan bir artış gösterdi ve Avrupa’daki araç sayısı 1 milyonu geçti.

İklim Haber’de çıkan habere göre Avrupa, çok daha büyük bir otomobil pazarına sahip olan Çin’den yaklaşık bir yıl sonra böyle bir noktaya ulaşırken, bu yılın sonunda Tesla’nın son modeline olan ilginin etkisiyle dönüm noktasına ulaşması beklenen ABD’nin ise önünde yer alıyor.

Ocak-Haziran ayları arasında AB, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre genelinde 195 bin elektrikli araç satılırken, bir yıl önceki aynı dönemle kıyasladığında satışlarda %42’lik bir artış görülüyor.

Sektör analisti EV-Volumes’a göre, büyüme hızlandığında kümülatif toplamın yıl sonuna kadar 1,35 milyona ulaşması bekleniyor.

Grubun piyasa analisti Viktor Irle konu hakkında şunları söylüyor: “1 milyon elektrikli araç stoku, elektrifikasyon ve emisyon hedeflerinin karşılanması yolunda önemli bir kilometre taşı ancak elbette yeterli değil”.

Rakamlar, tamamen elektrikli otomobil ve kamyonetlerin yanı sıra şarj edilebilen hibritleri de içeriyor.

Elektrikli araç satışları hızla artıyor fakat bu araçlar yılın ilk yarısında Avrupa’daki tüm yeni otomobil ve kamyonet kayıtlarının sadece %2’sini oluşturdu. Bu payın yıl sonunda %2,35’e çıkacağı tahmin ediliyor.

Norveç, 36.500 satış rakamı ve yeni araç kayıtlarında elektrikli araçların sahip olduğu %37’lik pay ile bu alandaki liderliği elinde tutmaya devam ediyor.

 

(İklim Haber)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.