ManşetTarım-Gıda

İstanbul’da 5 mahalle şarbon şüphesi ile karantinada

0

Silivri’de 5 mahalle şarbon şüphesi nedeniyle karantinaya alındı, bölgedeki 3 bin 500 hayvanın aşılanacağı öğrenildi.

Ankara ve Sivas’ta Kurban Bayramı sonrasında  büyükbaş hayvanların şarbon hastalığından ölmesinin ardından hastalık bu kez İstanbul’da insanlarda tespit edildi. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne şarbon hastalığı şüphesiyle çok sayıda kişi başvurdu. İstanbul’un Silivri ilçesinde ise 5 mahallenin karantinaya alındığı belirtildi.

Karantinaya alınan mahalle sayısı 5’e çıktı

Karantinaya alınan Silivri Sancaktepe Mahallesi’nin Muhtarı Ömer Ercan, ilçede 5 mahallenin karantina altına alındığını ve veterinerler tarafından hayvanlara aşı yapılmaya başlandığını söyledi.

İstanbul Silivri’de dün akşam şarbon şüphesiyle Çanta köyü olarak bilinen Balaban ve Sancaktepe Mahalleleri karantina altına alınmıştı. Mahallelerde karantina devam ederken, Sancaktepe Mahallesi’nin muhtarı Ömer Ercan son durum hakkında bilgi verdi.

Muhtar Ercan, 5 mahallenin karantina altına alındığını ve veterinerler tarafından hayvanlara aşı yapılmaya başlandığını söyledi. Muhtarı Ömer Ercan, “Çanta Mahallesi’nde yaşayan bir arkadaşımızın hayvanında çıktı. Bu arkadaşımız hayvanı 3 ay önce alıyor. 6-7 tane hayvanı var ve evinde bakıyor. Böyle bir hastalık köyümüzde hiçbir yerde çıkmadı. Bu arkadaşımız da hayvanı Kurban Bayramı için farklı bir yerden almış. Benim bildiğim kadarıyla bu hastalık 15 günde tedavi oluyor. Köyümüzde bugüne kadar böyle bir şey olmadı. İnşallah devamı olmaz. Tabi Silivri İlçe Tarım Müdürümüz duruma el attığı için hayvanlarımıza aşı yapılmaktadır şuan. Şuan 5 tana mahallemizde karantina var. Çanta, Çeltik, Seymen, Değirmenköy, Gümüşyaka mahallelerine şuan veterinerlerimiz ilaçlama ve aşı yapıyor” diye konuştu.

Karantinaya alınan mahallelerde bulunan 3 bin 500 hayvan sabah saatlerinden itibaren aşılanacak. İstanbul’da dün şarbon şüphesiyle 22 kişi Bakırköy Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuru yapmıştı.

 

(Artı Gerçek)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.