Kültür-SanatManşet

75. Venedik Film Festivali başladı: Türkiye’den üç film var

0

75. Venedik Film Festivali, Ryan Gosling başrolünde oynadığı Damien Chazelle’in “First Man” filmi ile açıldı.

Dün yapılan açılış töreninde Britanyalı aktris Vanessa Redgrave’e ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ takdim edildi.

Berlin ve Cannes ile dünyanın en prestijli üç büyük film festivalinden biri olarak gösterilen festivaldeki büyük ödül Altın Aslan’a aday 21 yapım bulunuyor.

Yuva, Yönetmen: Emre Yeksan

“La La Land” filmi ile 2017’de En İyi Yönetmen dalında Oscar ödülü kazanan Chazelle’in yeni filmi First Man, Ay’a ayak basan ilk insan Neil Armstrong’un hikâyesini konu alıyor. Film, basın gösteriminde olumlu tepkiler alsa da Altın Aslan için birçok iddialı yapım yarışıyor.

Netflix yapımları arasında bulunan Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron “Roma”sı ile Joel ve Ethan Coen kardeşlerin “The Ballad of Buster Scruggs” filmleri de Altın Aslan yarışına katılıyor.

Geçtiğimiz sene “Call Me by Your Name” adlı filme imza atan, Venedik’e ise “Suspiria” adlı korku filmi ile gelen İtalyan yönetmen Luca Guadagnino da Altın Aslan için öne çıkan sinemacılar arasında.

Tek kadın yönetmen Altın Aslan’a aday

Jüri başkanlığını ‘The Shape of Water’la geçen yıl Altın Aslan kazanan Meksikalı yönetmen Guillermo Del Toro’nun üstlendiği ana yarışta, 21 aday arasındaki tek kadın yönetmen, Avustralyalı Jennifer Kent.

Euronews’in haberine göre festival bu yönden Del Toro’nun kendisi dahil birçok sinemacıdan eleştiri aldı.

Festivalde Türkiye’den üç film var

Festivale Türkiye’den katılan üç film bulunuyor.

‘Yozgat Blues’ ve ‘Uzak İhtimal’ filmleri ile tanınan Mahmut Fazıl Coşkun’un yeni filmi “Anons” festivalin “Ufuklar” bölümünde gösterilecek.

Festivalde kendisine yer bulan bir başka film ise Emre Yeksan’ın yeni filmi “Yuva”. Film, “Biennale College” kapsamında izleyici buluşacak.

Aynı seçki de yayınlacak olan Deniz Tortum’un yönettiği ‘Sel Yatağı’ ise “Venice Sanal Gerçeklik” bölümünde gösterilecek.

Festival, 8 Eylül’de ödül töreniyle sonlanacak.

1963’teki darbe girişimi döneminde geçen “Anons”un dünya prömiyeri Venedik Film Festivali’nde

 

(Karınca)

You may also like

Comments

Comments are closed.