ManşetTürkiye

Soylu’dan Cumartesi Anneleri açıklaması: Anneliğin teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?

0

“Annelik kavramı üzerinden toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar”

İçişleri Bakanı Soylu, şöyle devam etti:

“Bugün terör örgütleri, bu odaklar eliyle bir başka istismar alanı peşinde koşuyorlar, anne istismarı. Yapılmak istenen çok açıktır. Annelik kavramı üzerinden bir mağduriyet oluşturup, hem teröre bir mağduriyet maskesi giydirmeye çalışıyorlar, hem de toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar.”

Galatasaray Meydanı’nın, ‘terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyeceklerini’ söyleyen Soylu, “Bu millet yüz yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçozlarına da teslim etmez, bunu herkes böyle bilsin” ifadelerini kullandı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri, önceki gün Galatasaray Meydanı’nda 700. kez bir araya gelmek istemişti. Eyleme izin vermeyen polis, kayıp yakınları, milletvekilleri ve gazetecilere plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etmişti. Müdahalede birçok kişi gözaltına alınmıştı.

“Naylon kahramanlara da bu ülke teslim olmadı”

Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta eylemine katılan HDP Milletvekili Ahmet Şık, Twitter hesabından Soylu’nun sözlerine yanıt verdi.

Cumartesi Anneleri’nin 2011 yılında Erdoğan’la yaptıkları görüşmenin arşiv görüntülerini de paylaşan Şık, “Zalimlik ve savunuculuğunu yapmak konusunda tutarlı olup ilkeler söz konusu olduğunda dünü ile bugünü arasındaki uçurumu menfaatleriyle doldurmaya çalışan naylon kahramanlara da bu ülke teslim olmadı.” diye yazdı.

Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta eylemine yasak ve polis müdahalesi

Cumartesi Anneleri’nin 615. buluşmasında gözaltı

“Cumartesi Anneleri” 700. haftada Galatasaray Meydanı’na çağırıyor

 

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.