ManşetTürkiye

HDP orman yangınlarını incelemek üzere Dersim’e 11 kişilik heyet gönderiyor

0

Dersim merkez kırsalında gönüllülerin müdahalesi sonucu kontrol altına alınan yangın hafta sonu, yapılan bombardımanın ardından yeniden alevlendi.

Mezopotamya Ajansı’nın yerel kaynaklardan aktardığı bilgilere göre, Cumartesi sabahı saat 07.00 civarında 2 helikopterin Bali Deresi ile Müşkirek bölgesini bombalaması sonucu yangın çıktı.

Yangının Sincik Dağı, Rengül kırsalına da sıçradığı belirtilirken, Bali ve Müşkirek bölgesindeki yangının genişlediği ifade edildi.

Dersim merkez kırsalında çıkan yangın birçok bölgeye sıçradı. Müşkirek Köyü sakini Hüseyin Zeytin bölgenin alevlenmesi için saatlerce bombalandığını belirterek, yangının söndürülmesi için duyarlı herkesi bölgeye çağırdı.

Yangından Avgasor Vadisi, Bali mezrası, Müşkirek ve Kartan mıntıkası Sincik Dağı Xoşiruk Dağı, Dikenli Mahmut Köyü ve Garipuşağı arasındaki mevkii etkilendi.

HDP 11 milletvekiliyle bölgeye gidiyor

Dersim’de ormanlık alanların bombalanması sonucu yeniden başlayan yangının söndürülmesi için çağrılar yapılırken, HDP 11 milletvekiliyle bölgeye gidiyor.

Yarın sabah Dersim’de olacak heyet Eş Genel Başkan Yardımcıları Alican Önlü, Murat Çepni, Meclis Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, İdare Amiri Mahmut Toğrul ile milletvekilleri Erkan Baş, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş, Erdal Aydemir, Mehmet Tiryaki, Dilşat Cambaz ve Kemal Bülbül’den oluşuyor. Heyet yanan bölgelerde incelemelerde bulunacak.

Dersim’de Merkez Bali Deresi vadisi iç kesimlerinde, askeri operasyon sırasında çıkan orman yangını günlerce devam etmiş, kent merkezi ile çevre köylerden giden vatandaşların alevleri kendi imkanları ile söndürmeye çalışmıştı.

Dersim dört dağ içinde, dört dağ ateş içinde – Pelin Cengiz

Ovacık Belediye Başkanı Maçoğlu’ndan Dersim’deki yangına acil müdahale çağrısı

Dersim’deki orman yangınlarına müdahale edilmesine izin verilmiyor

 

(Artı Gerçek, Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.